Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Algèria suspèn el Tractat d’Amistat, Bona Veïnatge i Cooperació amb Espanya pel seu canvi de posició “injustificat”

Algèria considera “d’injustificable” el canvi de posició d’Espanya i trenca el tracte vigent des de feia dues dècades

Redacció 08/06/2022
Pla mitjà de manifestants a favor de l'autodeterminació del Sàhara Occidental en una protesta davant del consulat del Marroc, dimecres 18 de novembre del 2020. Horitzontal.

Algèria ha dit prou. El president de la república, Abdelmayid Tebune, ha anunciat la suspensió “immediata” del tractat d’amistat amb subscrit amb Espanya des de fa dues dècades arran de l’”injustificat” suport al pla d’autonomia del Marroc sobre el Sàhara Occidental. “Les autoritats espanyoles han emprès una campanya per justificar la posició que han adoptat sobre el Sàhara Occidental, una violació de les seves obligacions legals, morals i polítiques com a poder administrador del territori que pesen sobre el Regne d’Espanya”, declara Tebune.

Les autoritats algerianes recriminen a l’espanyola la campanya impulsada per tractar d’augmentar un gir polític que, segons han afegit, suposen una “violació de les obligacions jurídiques, morals i polítiques”.

Així doncs, Algèria considera intolerable el canvi de posició d’Espanya que el 18 de març va donar suport a la proposta marroquina d’autonomia sobre la colònia espanyola.