Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Alemanya qüestiona el decret de seguretat digital de Sánchez per combatre la “República Digital”

El país germànic demana a l’Estat que garanteixi que el decret de seguretat digital no vulnera el dret de protesta

Agències 22/01/2020
Representant d'Alemanya a la seu del Consell de Drets Humans de l'ONU durant l'examen de drets humans a Espanya, a Ginebra el 22 de gener del 2020. (Horitzontal)

Alemanya ha cridat l’atenció a Espanya en l’examen de drets humans de l’ONU pel decret de seguretat digital impulsat pel govern en funcions de Pedro Sánchez per combatre “la república digital”. Un representant del govern d’Angela Merkel ha reclamat al govern espanyol que garanteixi que aquest decret de seguretat digital no vulnera el dret de protesta. A més, també ha expressat la seva “preocupació” per “l’àmplia interpretació del concepte de seguretat pública” en la llei de seguretat ciutadana.

El govern en funcions de Pedro Sánchez va aprovar a finals d’octubre aquest reial decret Llei de mesures “urgents” per combatre la “república digital”, i que passa, entre altres, pel reforçament del DNI com a eina “única i excloent” d’identificació i per la prohibició que les administracions espanyoles dipositin informacions a servidors de fora de la UE.

Crítiques del Govern

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, considera que el decret llei del govern espanyol contra la “república digital” és “un 155 digital” i un “cop d’estat digital”.