Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Albares demana “ajuda” al PP i a Vox per aconseguir que el català, el gallec i l’eusquera siguin oficials a la UE

El ministre d'Exteriors creu que podrien influir en els governs europeus on hi ha coalicions de populars i ultradretans

|

- Publicitat -

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha demanat “ajuda” al PP i a Vox per aconseguir que el català, el gallec i l’eusquera siguin oficials a la UE. Preguntat per Bildu i ERC sobre els seus plans per forçar un acord al Consell de la UE, on seuen els ministres europeus, Albares ha dit que “necessiten” l’ajuda dels populars i l’extrema dreta per influir en aquelles capitals on governen les seves famílies polítiques. També creu que el PP europeu “podria facilitar un acord a la mesa del Parlament Europeu” per tal que l’oficialitat del català, el gallec i l’eusquera fos “aplicable immediatament” a la cambra.

Mentrestant, el govern espanyol continua les converses amb els serveis jurídics del Consell per redactar una proposta que sigui “compatible amb els tractats de la UE”, ha explicat durant la seva compareixença a la Comissió d’Afers Exteriors del Congrés dels Diputats. Albares també ha remarcat que finançaran la iniciativa per tranquil·litzar aquells països preocupats pel “precedent” que pot suposar per a altres llengües cooficials.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut