Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Així és la policia espanyola: prop de 200 agents compleixen presó arreu de l’Estat

|

- Publicitat -

La qualitat dels cossos i forces de seguretat d’un Estat són un bon indicador de quina classe de salut democràtica té un país. I si ens hem de guiar per les dades que oferirem a continuació, l’Estat espanyol en torna a sortir mal parat.

Actualment, segons dades del Ministeri de l’Interior al Congrés dels Diputats recollides per la Cadena Ser, hi ha 188 presoners a Espanya (les dades no inclouen Catalunya) que pertanyen a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i a agents de les diferents policies autonòmiques i locals.

Publicitat

Els malfactors i delinqüents policies es reparteixen de la següent manera: 82 són guàrdies civils, 50 agents són membres del Cos Nacional espanyol de Policia. Hi ha 12 militars, 11 que pertanyen a Institucions Penitenciàries i 4 a la policia basca.

Drogues i delictes sexuals

El delicte més estès comès per agents policials és el tràfic de drogues, és a dir, un delicte contra la salut pública. D’aquests gairebé 200 agents empresonats 42 compleixen condemna per tràfic de drogues. El segueix en la llista el robatori amb violència o intimidació, hi ha 20 agents que estan a la presó per robar i immediatament després estan els policies condemnats per trencament de pena o per trencament d’una ordre d’allunyament de violència de gènere: hi ha 18 presos agents que tenen aquesta pena i 6 més per abusos sexuals.

La resta de delictes són homicidi i detenció il·legal (14 policies condemnats en cada cas), falsificació de document públic oficial o mercantil (11 policies), lesions (11 agents), robatori amb força (10 agents), atemptat contra l’autoritat (6 policies).

Et pot interessar  ACAIP critica l'acord entre Justícia i UGT, CCOO, IAC-CATAC i Intersindical que ha permès desconvocar la vaga de presons
Publicitat

Opinió

Minut a Minut