Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Accident militar mortal d’avió d’un model que la ministra va assegurar que “no està obsolet”

|

- Publicitat -

Un pilot de la “Patrulla Águila” ha mort en estavellar-se, a primera hora de la tarda, l’avió C-101 mentre realitzava un assaig a la zona de La Manga de Mar Menor (Múrcia), segons confirmen fonts militars.

Es tracta del comandant Eduardo Fermín Garvalena, experimentat aviador amb 2.000 hores de vol. Resulta que a l’agost de l’any passat, una altra aeronau C-101 va caure a l’aigua provocant la mort d’un altre pilot de la Patrulla.

Publicitat

Robles: “és un model no obsolet”

El passat 27 d’agost, un dia després que un altre C-101 de l’Exèrcit de l’Aire s’estavellés al mar a La Manga morint el seu pilot, Francisco Marín, Robles va descartar que aquest model d’avió estigués obsolet.

En declaracions a la Cadena Ser, recollides per Europa Press, Robles va indicar que el C-101, que té gairebé 40 anys de vida, “en absolut” és un avió obsolet i va considerar que “cap comandant amb l’experiència de Francisco Marín hauria pujat a l’avió si no hagués estat en condicions”.

Després de les investigacions del primer accident, la ministra de Defensa va anunciar el passat 31 de gener, durant la seva última visita a l’Acadèmia General de l’Aire (AGA), que el procés per rellevar els avions d’entrenament C-101 ja s’havia iniciat i que uns dies abans s’havia signat el conveni i per tant, “es van seguint els processos administratius”.

Et pot interessar  Viñuales lamenta l'accident mortal a la Platja del Miracle i recorda que és una zona amb corrents perilloses
Publicitat

Opinió

Minut a Minut