Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Accident militar mortal d’avió d’un model que la ministra va assegurar que “no està obsolet”

|

- Publicitat -

Un pilot de la “Patrulla Águila” ha mort en estavellar-se, a primera hora de la tarda, l’avió C-101 mentre realitzava un assaig a la zona de La Manga de Mar Menor (Múrcia), segons confirmen fonts militars.

Publicitat

Es tracta del comandant Eduardo Fermín Garvalena, experimentat aviador amb 2.000 hores de vol. Resulta que a l’agost de l’any passat, una altra aeronau C-101 va caure a l’aigua provocant la mort d’un altre pilot de la Patrulla.

Robles: “és un model no obsolet”

El passat 27 d’agost, un dia després que un altre C-101 de l’Exèrcit de l’Aire s’estavellés al mar a La Manga morint el seu pilot, Francisco Marín, Robles va descartar que aquest model d’avió estigués obsolet.

En declaracions a la Cadena Ser, recollides per Europa Press, Robles va indicar que el C-101, que té gairebé 40 anys de vida, “en absolut” és un avió obsolet i va considerar que “cap comandant amb l’experiència de Francisco Marín hauria pujat a l’avió si no hagués estat en condicions”.

Després de les investigacions del primer accident, la ministra de Defensa va anunciar el passat 31 de gener, durant la seva última visita a l’Acadèmia General de l’Aire (AGA), que el procés per rellevar els avions d’entrenament C-101 ja s’havia iniciat i que uns dies abans s’havia signat el conveni i per tant, “es van seguint els processos administratius”.

Et pot interessar  Una despesa militar extra de 9.000 milions d'euros, l'últim capritx del govern "més progressista de la història"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió