Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Accident militar mortal d’avió d’un model que la ministra va assegurar que “no està obsolet”

Després d’un altre accident a l’agost passat, fa uns dies el Ministeri de defensa va anunciar el procés per rellevar els avions d’entrenament C-101

Redacció 27/02/2020
El model d'avió C-101 que ha patit un accident mortal a l'exercit espanyol

Un pilot de la “Patrulla Águila” ha mort en estavellar-se, a primera hora de la tarda, l’avió C-101 mentre realitzava un assaig a la zona de La Manga de Mar Menor (Múrcia), segons confirmen fonts militars.

Es tracta del comandant Eduardo Fermín Garvalena, experimentat aviador amb 2.000 hores de vol. Resulta que a l’agost de l’any passat, una altra aeronau C-101 va caure a l’aigua provocant la mort d’un altre pilot de la Patrulla.

Robles: “és un model no obsolet”

El passat 27 d’agost, un dia després que un altre C-101 de l’Exèrcit de l’Aire s’estavellés al mar a La Manga morint el seu pilot, Francisco Marín, Robles va descartar que aquest model d’avió estigués obsolet.

En declaracions a la Cadena Ser, recollides per Europa Press, Robles va indicar que el C-101, que té gairebé 40 anys de vida, “en absolut” és un avió obsolet i va considerar que “cap comandant amb l’experiència de Francisco Marín hauria pujat a l’avió si no hagués estat en condicions”.

Després de les investigacions del primer accident, la ministra de Defensa va anunciar el passat 31 de gener, durant la seva última visita a l’Acadèmia General de l’Aire (AGA), que el procés per rellevar els avions d’entrenament C-101 ja s’havia iniciat i que uns dies abans s’havia signat el conveni i per tant, “es van seguint els processos administratius”.