Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ábalos demana al PP que deixi d’utilitzar Catalunya en un discurs on parla exclusivament de l’independentisme

Es vanta del fracàs de la vaga general independentista del 21-D contra Pedro Sánchez: "va ser un fracàs o com quan van avisar que ens anaven a rebre al Govern a Barcelona amb mobilitzacions quin resultat van obtenir? Cap"

|

- Publicitat -

El ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha protagonitzat un dels molts moments que regalarà la campanya. En un acte a Melilla on ha carregat contra l’independentisme, assegurant que “és més feble” que quan governava Mariano Rajoy, ha demanat al Partit Popular, Cs i Vox que “que deixin d’utilitzar Catalunya” i no recorrin “a les dues Espanyes”.

En el transcurs del per presentar els candidats a les eleccions generals i europees dels socialistes de Melilla davant més de 150 persones, José Luis Ábalos ha declarat que li fa gràcia quan des del PP “em treuen el tema territorial” quan amb anteriors executius populars “van permetre dos referèndums il·legals, dues lleis de desconnexió al Parlament de Catalunya i una declaració d’independència”.

Publicitat

En aquest sentit, ha tret pit de la legislatura més curta de la història de la democràcia que ha protagonitzat Sánchez però efectiva contra el republicanisme català: “Què ha passat durant aquest temps en el qual hem estat nosaltres? Quant d’això -referèndums i lleis de desconnexió- ha ocorregut? Res. Avui l’independentisme està més feble que quan estaven ells”.

En aquest sentit, ha explicat que durant aquesta etapa de Sánchez “el que ha fet és només fer gestos de voluntat de diàleg i evitar greuges territorials que sempre són una coartada, i ara hi ha menys independentisme, estan més afeblits i hi ha més cultura democràtica”.

Tot i que Ábalos exigeix a l’oposició que no utilitzi Catalunya per fer campanya, ha persistit en parlar només del procés català destacant que “l’1-O vam veure un Gobierno que ens va dir que no hi hauria referèndum ni urnes i van aparèixer col·legis amb urnes per tot arreu; va haver-hi càrregues sense cap tipus de mètode ni concert, simplement perquè l’independentisme tingués la coartada de les imatges d’una repressió i aquesta la hi van regalar des del PP immerescudament”.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"

En canvi, el número tres del PSOE ha apuntat que amb Pedro Sánchez “quan fa poc van convocar una vaga general, va ser un fracàs o com quan van avisar que ens anaven a rebre al Govern a Barcelona amb mobilitzacions quin resultat van obtenir? Cap”.

Per això, ha reclamat al PP i altres partits de l’oposició que “deixin d’usar Catalunya perquè quan diuen el que diuen, moltes vegades no se n’adonen que més de la meitat dels catalans no són independentistes i per tant no tenen per què pagar les conseqüències”.

Per concloure, ha expressat que “la dreta parla d’enemics d’Espanya. Hem d’acabar amb aquesta visió: la de les dues Espanyes. En aquest país no sobra ningú”. “Cal treballar perquè tothom se senti orgullós de formar part d’aquest projecte col·lectiu, una Espanya positiva”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut