Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Interior va haver d’indemnitzar, com a mínim, 26 persones per lesions i morts produïdes per policies

|

- Publicitat -

Entre el 2008 i el 2018 es van produïr molts abusos policials a Espanya, i la gran majoria van quedar impunes de qualsevol càstig, això no és cap secret. Malgrat tot, durant el mateix període hi va haver 26 casos tant flagrants que el ministerio de l’Interior va haver de pagar indemnitzacions per “lesions i morts” a les víctimes que havien patit una repressió policial extrema. En total, les compensacions van arribar als 363.287 euros.

Aquestes dades les ha aconseguit el diputat de BilduJon Iñarritu, que va sol·licitar-la al Gobierno, però amb el que Sánchez li ha facilitat, no respon suficientment a les demandes del diputat. Iñarritu volia dades sobre el que ha passat els últims quaranta anys en casos en els quals Interior “ha hagut de realitzar compensacions amb motiu de les lesions produïdes per actuacions de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”, i també volia el nombre exacte de morts que van donar lloc a aquestes indemnitzacions. En lloc d’això, el Gobierno només li va facilitar “expedients amb resolució estimatòria” que es van registrar “en els últims deu anys”.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut