Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Interior aprova una nova convocatòria per al cos de Bombers amb 300 places

El 40% es reserven a dones, en un intent d'equilibrar una plantilla que té un 98% d'homes

|

- Publicitat -

El Departament d’Interior ha aprovat una nova convocatòria d’oposicions per al cos de Bombers amb 300 places. Els aspirants optaran a la categoria de bomber de primera de l’escala tècnica. El 40% de les places es reserven per a dones, en un intent d’equilibrar una plantilla formada per un 98% d’homes. Les sol·licituds de participació s’han de presentar de forma telemàtica a través de la plataforma Tràmits Gencat o de la pàgina web www.gencat.cat/bomberes. El termini per presentar-les comença aquest dimarts i acaba el 5 de febrer. El conseller Joan Ignasi Elena ha posat en valor que aquesta convocatòria és “la més gran dels darrers anys” i “consolida l’aposta pel creixement del cos tant en número d’efectius com en mitjans i recursos”.

Elena ha recordat les “790 noves places d’accés al cos que s’han convocat aquesta legislatura”, en una xifra que té en compte les 300 anunciades ara, i l’aposta per dotar el cos de més mitjans, com ara l’adquisició de 12 noves autoescales després de 13 anys sense incorporar-ne cap.

Publicitat

El procés de selecció es complementarà amb una fase formativa i una de pràctiques. La primera fase, la d’oposició, atorgarà un màxim de 40 punts i constarà de cinc proves: coneixements, proves físiques, oficis, avaluació psicològica i avaluació mèdica. Hi haurà una sisena prova per a les persones aspirants que no acreditin coneixements de llengües catalana i castellana.

La segona fase és la de concurs i meritarà un màxim de 20 punts. Aquí es valoraran els serveis prestats com a bomber, auxiliar forestal, conductor, membre dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), personal tècnic especialista adscrit del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers i personal tècnic operador de Control (TEOC) a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.

Et pot interessar  Desactivada l'alerta de l'Inuncat per l'episodi de pluges, que ha deixat 1.233 trucades al 112 i 568 avisos a Bombers

Les persones que, segons la nota aconseguida, hagin superat aquestes dues fases, hauran de fer un curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El curs, de 900 hores lectives, constarà de nou mòduls. Només les persones que superin aquesta fase començaran la darrera de tot el procés: les pràctiques en un parc de Bombers. En aquesta fase caldrà acreditar 1.104 hores de servei efectiu abans de rebre el nomenament oficial.

La darrera convocatòria, que oferia 240 places, va comptar amb la participació de 642 dones, la xifra més alta fins al moment. Respecte la convocatòria del 2021, hi va haver un augment del 52,1% en les aspirants (de 422 a 642 dones) i pràcticament es van triplicar les xifres en relació al 2019, on el total de dones inscrites va ser de 231.

Els 240 aspirants de la 24a promoció ja han començat el període de pràctiques. 11 són dones.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut