Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Intent fracassat d’Abascal per evitar declarar davant un jutge per la dissolució il·legal d’un comitè

El líder de Vox declararà després que alguns afiliats denunciessin una vulneració fonamental a la participació política en la dissolució del comitè de Barcelona

Redacció 15/11/2020
Pla mitjà de Santiago Abascal (Vox) intervenint durant el debat de la moció de censura el 21 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

Encara que sigui molt de tant en tant, l’altre extrem de la política també ha de seure davant els jutjats per declarar les seves presumptes irregularitats. És el cas de Santiago Abascal, el líder de Vox, que està citat aquest dilluns per declarar al Jutjat de Primera Instància número 44 de Madrid per la presumpta dissolució il·legal del Comitè Executiu Provincial de la formació d’ultradreta a Barcelona. Molts dels afiliats van recórrer aquest fet a la justícia per una “vulneració fonamental a la participació política”.

Aquest fet es produirà després d’un intent incansable de la formació d’extrema dreta per evitar veure el seu líder a la banqueta del jutjat, segons informa el diari El Plural. Van demanar que declarés per escrit posant l’excusa de la visita d’Abascal a Hongria, i en un intent desesperat, van oferir la declaració d’un altre dels dirigents de Vox: Javier Ortega Smith. El problema va ser que Ortega Smith ja estava citat a declarar com a testimoni. Finalment, la jutgessa encarregada del cas va rebutjar totes les al·legacions presentades per Vox, destacant que “Abascal és el màxim responsable legal de tot el que passi a Vox”, i condemnant-lo a veure’s assegut en una banqueta.