Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Intent fracassat d’Abascal per evitar declarar davant un jutge per la dissolució il·legal d’un comitè

|

- Publicitat -

Encara que sigui molt de tant en tant, l’altre extrem de la política també ha de seure davant els jutjats per declarar les seves presumptes irregularitats. És el cas de Santiago Abascal, el líder de Vox, que està citat aquest dilluns per declarar al Jutjat de Primera Instància número 44 de Madrid per la presumpta dissolució il·legal del Comitè Executiu Provincial de la formació d’ultradreta a Barcelona. Molts dels afiliats van recórrer aquest fet a la justícia per una “vulneració fonamental a la participació política”.

Aquest fet es produirà després d’un intent incansable de la formació d’extrema dreta per evitar veure el seu líder a la banqueta del jutjat, segons informa el diari El Plural. Van demanar que declarés per escrit posant l’excusa de la visita d’Abascal a Hongria, i en un intent desesperat, van oferir la declaració d’un altre dels dirigents de Vox: Javier Ortega Smith. El problema va ser que Ortega Smith ja estava citat a declarar com a testimoni. Finalment, la jutgessa encarregada del cas va rebutjar totes les al·legacions presentades per Vox, destacant que “Abascal és el màxim responsable legal de tot el que passi a Vox”, i condemnant-lo a veure’s assegut en una banqueta.

Et pot interessar  Barcelona es prepara per acollir durant una setmana el debat mundial sobre el futur i la preservació dels oceans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut