Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Infermeres de Catalunya entrega a Salut més de 500 cartes amb les seves reivindicacions

El sindicat vol que Balcells "vegi que dia a dia estem oferint sacrificis per poder mantenir aquest sistema sanitari tan preuat"

|

- Publicitat -

El sindicat Infermeres de Catalunya ha lliurat aquest dimarts més de 500 cartes amb les seves reivindicacions al Departament de Salut. L’entrega l’han fet després de més d’una hora de protesta a les portes del departament en una concentració que ha aplegat prop de 250 persones amb proclames i pancartes per demanar que es valori la professió infermera. Una de les proclames ha estat ‘Balcells dimissió’ mentre que també hi havia missatges dirigits al conseller amb un ultimàtum: ‘Escolta o marxa’. Laia Marsal, vicepresidenta d’Infermeres de Catalunya, ha llegit un manifest que demana aturar el ‘menyspreu reiterat’ cap a les infermeres: “Som grans sanitàries i no se’ns valora”.

El sindicat també ha recordat que ja fa vint-i-nou dies que van iniciar la vaga indefinida -va començar el 12 de desembre- i ha alertat que no s’aturarà. En declaracions als mitjans, la vicepresidenta del sindicat ha explicat que un dia més han sortit al carrer amb “orgull” per poder fer arribar les cartes al conseller Balcells perquè les pugui llegir i, si vol, fer-los arribar una resposta. “Vull que vegi que dia a dia estem oferint sacrificis per poder mantenir aquest sistema sanitari tan preuat que tenim i per demanar-li que treballi conjuntament amb nosaltres per millorar-lo”.

Publicitat

Actualment, ha precisat Marsal, no tenen cap reunió formal amb la conselleria de Salut, però sí que tenen pendent una reunió amb el Departament de Treball en l’àmbit de mediació per continuar parlant de les seves reivindicacions. Entre aquestes hi ha el reconeixement professional i econòmic de l’A1, ja que a hores d’ara les infermeres es troben en la categoria professional A2, tot i que des de fa anys són graduades.

Et pot interessar  El temps d'espera a les urgències hospitalàries supera l'hora de mitjana tot i reduir-se lleugerament el 2023

Altres demandes són el reconeixement de les especialitats “en condicions” -el tercer conveni de l’ICS crea complements per reconèixer les especialistes amb títol reconegut i les especialitzades via màster o expertesa, però no és suficient per als convocants de la vaga-, així com no haver d’utilitzar el vehicle propi per a les tasques d’infermeres. El sindicat també adverteix de la sobrecàrrega i del “menyspreu” cap a les infermeres,

Missatges a Balcells

La pancarta principal de la concentració anava dirigida al conseller de Salut, Manel Balcells. ‘Un conseller que menysprea les infermeres és un conseller que no valora la sanitat’ és el missatge que s’hi podia llegir. Altres pancartes recollien missatges com ‘Sóc infermera, no mà d’obra barata’, ‘Les llevadores et posarem a parir’ o ‘Les infermeres diem prou’.

Entre els crits que s’han pogut escoltar durant la protesta s’ha sentit ‘Cat Salut, desperta, infermeria està en alerta’ o ‘Si el sistema no paga: vaga, vaga, vaga’ així com ‘Pere Aragonès, de quina mútua és’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut