Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Independentistes d’Esquerra celebra que tres militants formaran part de l’executiva nacional de JxCat

També se sumen a la petició de dimissió del Secretari General del Parlament després que retallés les resolucions contra la monarquia

Àlex Huguet 11/08/2020
Signants del manifest 'Independentistes d'esquerra' a l'Ateneu Barcelonès, el 22 de febrer de 2020 (Horitzontal)

La formació d’Independentistes d’Esquerra ha celebrat a través d’un comunicat, que tres dels seus companys hagin estat escollits per formar part de l’Executiva Nacional del partit JxCat. En l’escrit, demanen als triats que “segueixin la línia del nostre manifest fundacional”, que busca la unitat estratègica de tot l’independentisme per tal d’aconseguir la República Catalana i “l’alliberament de la nació catalana completa”.

D’altra banda, l’agrupació també celebra que la justícia belga hagi rebutjat la petició d’extradició del conseller Lluís Puig: “Una vegada més es constata la gran diferència que existeix entre la justícia europea i l’espanyola”, exclamen en un altre comunicat. En el mateix escrit, Independentistes d’Esquerra també critica la polèmica decisió del Secretari General del Parlament, Xavier Muro i Bas, que ha retallat les resolucions contra la monarquia que van ser aprovades al ple del Parlament divendres passat, i se sumen a la petició de dimissió del Secretari General.