Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Impulsen el moviment ‘Barcelona és Imparable’ per reactivar la “ciutat del no” de Colau

|

- Publicitat -

Gairebé un centenar d’entitats s’han aplegat en el moviment ‘Barcelona és Imparable’ a través del qual reclamen superar “el desànim, la grisor i l’aturada” actuals. Al manifest, les organitzacions asseguren que la pandèmia ha estat un cop fort i que institucionalment s’ha volgut desfer el model d’èxit de Barcelona i se l’ha projectat com la ciutat “del no”. Asseguren que fa anys que es deixen escapar oportunitats que podrien situar la ciutat en l’epicentre de sectors estratègics en l’àmbit internacional. Per això, afirmen que toca fer un pas endavant per no perdre el lideratge i que s’ha de fer seguint un model de consens, acord i col·laboració. Així, fan una crida a la mobilització i en convoquen una el 21 d’octubre.

Entre els signants hi ha Moviment Tsunami Veïnal, Barcelona Oberta, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i el Reial Cercle Artístic de Barcelona, entre d’altres.

Publicitat

El manifest també menciona que tot això es vol fer seguint un model de desenvolupament respectuós amb l’entorn i el medi ambient. Però apunt que s’ha de fer apostant pel “sí responsable” i no per la cultura del no.

En l’àmbit econòmic, consideren que cal un impuls en tots els àmbits, valorant l’esperit emprenedor i donant oportunitats als que volen crear riquesa. En paral·lel aposten per una ciutat que redistribueixi millor la riquesa i redueixi les desigualtats.

Et pot interessar  Entitats ecologistes i juvenils s'organitzen per a manifestar-se el 8 de juny a Barcelona davant "la crisi ecosocial"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut