Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Illa, satisfet amb l’acord per renovar la CCMA i el Síndic de Greuges

|

- Publicitat -

Salvador Illa ha confiat que l’acord per renovar diverses entitats del país com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) o el Síndic de Greuges sigui un ” pas” per “recuperar el prestigi” d’aquestes institucions. El primer secretari del PSC ho ha dit en una entrevist al 3/24, on ha donat alguns detalls del pacte anunciat aquest dimarts per ERC, JxCat i PSC. Illa ha recordat que el Síndic tenia el càrrec prorrogat de fa 17 anys, i que la junta de govern de la CCMA feia 9 anys que tenia el mandat caducat. El líder dels socialistes ha explicat que el seu partit ha volgut arribar a una entesa per “complir l’Estatut i fer avançar el país”.

Sobre la candidata a ocupar la Sindicatura de Greuges, Esther Giménez-Salinas, Illa ha considerat que té un perfil “molt adequat”, i ha recordat que ha tingut responsabilitats “molt importants” en l’àmbit acadèmic i en el judicial, en aquest segon cas com a membre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Publicitat

Pel que fa a les set persones que formaran el nou òrgan de govern de la CCMA, el líder socialista ha esperat que “facin equip” i actuïn “amb professionalitat, sentit comú i pensant en l’interès general”.

Alhora, Illa ha anunciat que també s’han acordat els noms per renovar la Sindicatura de Comptes, el Consell de Garanties Estatutàries i l’organisme que garanteix l’accés a la funció pública. El primer secretari del PSC ha explicat que els noms es donaran a conèixer “en les properes hores”.

Et pot interessar  El PSC, espantat pel retorn de Puigdemont, li treu ferro assegurant que "la societat catalana ja ha superat les lògiques personalistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut