Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa retreu a ERC que es manifesti contra la cimera: “Hauria de donar suport al president i punt”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, retreu a ERC que participi en la manifestació unitària de l’independentisme contra la cimera francoespanyola que el pròxim 19 de gener reunirà al MNAC, a Barcelona, el president de l’estat espanyol, Pedro Sánchez, i el de l’estat francès, Emmanuel Macron. Illa exposa en una entrevista a ‘Ràdio Euskadi’ que no entén la posició d’ERC i que el que hauria de fer el partit polític és donar suport al president de la Generalitat, mentre que aquest “ha de fer el que ha de fer” assistint a la cimera.

“Són coses difícils d’entendre voler fer una cosa i la contrària. Té difícil explicació. El que ha de fer un partit en el què milita el president de la Generalitat és donar suport a la feina del president de la Generalitat i punt”, ha defensat durant l’entrevista, segons recull l’ACN. Illa també manifesta que és “motiu de celebració” una trobada que “certificarà” la construcció d’un hidroducte entre Barcelona i Marsella. “Voler veure altres coses és equivocar el relat”, ha afegit. Tanmateix, no ha fet referències a les declaracions de Pedro Sánchez que asseguraven que el procés independentista ha acabat, i que ha encès l’espurna de la indignació entre les entitats i activistes independentistes.

Publicitat

Illa també ha estat preguntat pels plans antiavortistes del govern de Castella i Lleó (PP i Vox), sobre els quals ha opinat que s’ha de respectar les dones i el dret que tenen a avortar i, tot i que no s’ha mostrat sorprès davant aquest moviment de Vox, ha manifestat que el PP “entra en contradicció” perquè, segons ha dit, els populars diuen una cosa i fan la contraria. “Tenir dubtes en aquestes coses és inquietant”, ha conclòs.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut