Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Illa qualifica de “coseta electoral” la proposta d’Aragonès d’una conselleria específica per al català

El candidat del PSC que aposta per apartar el català encara més amb un sistema trilingüe diu que "aquest tema" se soluciona "fent les coses diferents"

|

- Publicitat -

El candidat del PSC al 12-M, Salvador Illa, ha qualificat de “coseta electoral” la proposta del candidat d’ERC i president de la Generalitat, Pere Aragonès, de crear una conselleria específica per al català. El candidat del partit que aposta per un sistema educatiu trilingüe que arraconaria i invisibilitzaria encara més el català té la barra d’afirmar que “aquest tema”, és a dir, l’emergència de l’ús social del català, no se solucionarà “creant una consellera, sinó fent les coses diferent”. 

Illa, el partit del qual a la mínima que té l’oportunitat ignora la llengua catalana, ha assenyalat que la disminució de l’ús del català ha tingut lloc en els últims 10 anys, període en què han governat ERC i Junts, i els ha preguntat què han fet en aquest àmbit.

Publicitat

Ill manté converses amb Junts però no pas amb Puigdemont 

El candidat socialista ha explicat que parla amb Junts, però no pas amb el candidat del partit, Carles Puigdemont, i s’ha justificat al·legant que ell és “home de projectes col·lectius i no de lideratges messiànics ni individuals”. De fet, Illa ha afirmat que ell també és un líder important de Catalunya i, per tant, que Puigdemont també l’hagués pogut trucar. Així doncs, ha explicat que segueix sense parlar amb el que ara és candidat de Junts a les eleccions del 12-M.

El líder del PSC ha proposat que s’ampliï a Aliança Catalana el veto que es va fer contra Vox el 2021 de cara als pactes postelectorals. “L’hem de repetir i també contra la dreta catalana d’Orriols. Anem a posar una barrera a plantejaments que són discursos d’odi”, ha defensat. A partir d’aquí s’ha mostrat disposat a arribar a acords amb les altres formacions. Fins i tot amb el PP, qui creu que seria bo que s’incorporés als pactes per fomentar el català.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut