Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Illa lidera les teories conspiranoiques sobre la nova cúpula dels Mossos: “Hi ha una possible purga”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha mostrat “molt preocupat” per les informacions periodístiques que, segons ha dit, apunten a una possible “purga i politització” del cos dels Mossos. “Per aquí no es pot passar. Hem demanat compareixences i iniciarem tot un treball parlamentari per arribar al fons de l’assumpte”, ha afirmat en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. D’altra banda, Illa ha celebrat la reunió que divendres passat va mantenir amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per un “nou pacte pel català”. S’ha mostrat disposat a arribar a un acord però ha subratllat que també cal parlar de “convivència lingüística”.

Illa considera que els canvis a la cúpula dels Mossos que s’han desencadenat després de la substitució del major Josep Lluís Trapero “sembla una purga”. Considera que no s’està explicant el per què dels canvis. “Retirar el responsable d’investigació dels Mossos i no explicar per què es fan altres canvis dient que es vol feminitzar el cos, no és convincent”, ha afegit.

Publicitat

El primer secretari del PSC ha assenyalat que, segons han publicat periodistes, s’estan esborrant correus electrònics i, davant d’aquesta situació, ha recordat que el grup parlamentari del PSC ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. “Si s’han esborrat correus i hi ha interferències polítiques, ho volem saber”, ha afirmat.

D’altra banda, Illa ha explicat que divendres passat va tenir una reunió telemàtica amb la consellera de Cultura i ha celebrat que “metodològicament” la consellera ho està fent “molt bé” perquè, segons ha dit, parlarà amb tots els grups. Per al líder dels socialistes, és important parlar també de “convivència lingüística” perquè “hi ha gent que voldria que el castellà tingués el mateix tracte que l’anglès a les escoles”.

Et pot interessar  Salvador Illa tornarà a ser el candidat del PSC a les eleccions del 12-M

Illa ha considerat “molt acceptable” el plantejament de la consellera sobre com s’ha de començar a treballar i s’ha mostrat “disposat” a fer un acord “pel català i per la convivència lingüística”.

Pel que fa a la reforma laboral, ha criticat que ERC “boicotegi” l’acord i ha demanat als republicans que “respectin” el pacte que s’ha arribat amb els agents socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut