Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Illa fa dels Mossos una arma davant la formació de Govern

“Qui no defensi els Mossos queda inhabilitat per governar Catalunya”

Redacció 21/02/2021
Primer pla del candidat del PSC, Salvador Illa, parlant durant un acte polític a Barcelona. Imatge del 2 de febrer de 2021. Horitzontal.

El cap de llista del PSC el 14-F, Salvador Illa, ha retret aquest diumenge “el silenci” del Govern després de cinc dies d’aldarulls a Catalunya arran de l’empresonament del raper Pablo Hasel. “Qui no defensi els Mossos d’Esquadra, és a dir la convivència, la seguretat i l’ordre públic, queda inhabilitat per governar Catalunya”, ha assegurat Illa en una compareixença davant del Parlament. De fet, Illa exigeix a la Generalitat que “posi en valor” i tingui un “reconeixement explícit, clar i sense fissures” a la tasca dels Mossos d’Esquadra. Igualment, el líder del PSC ha condemnat rotundament “el vandalisme, la intimidació i els desperfectes al mobiliari urbà i als establiments” a la ciutat de Barcelona.

“Res no justifica la violència i el vandalisme. Vivim en una democràcia plena, que naturalment pot millorar, però és incompatible amb aquestes manifestacions de violència”, ha continuat Illa. “No és el moment de dubtes, s’ha d’estar al costat dels que defensen l’ordre públic i la convivència a Catalunya”, ha assenyalat el cap de llista del PSC, que també ha tingut unes paraules per als comerciants afectats pels saquejos. “Només els hi faltava això. Treballarem perquè cap acte de vandalisme i de pillatge quedi impune”, ha reblat Illa, que ha anunciat que si el Govern no demana per iniciativa pròpia la compareixença dels consellers afectats a la Diputació Permanent del Parlament, serà el grup socialista qui ho forçarà. “Prendrem les accions pertinents per garantir que es donin les explicacions on s’han de donar, en seu parlamentària”, ha conclòs Illa.