Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Illa fa arribar una carta a ERC, Junts i CUP per oferir la seva “disponibilitat” en rellevar Borràs

En roda de premsa, Alícia Romero, ha defensat que un “acord polític” entre el bloc independentista seria la “millor solució”

Redacció 15/09/2022
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, durant la clausura de l'escola feminista Dolors Renau a la seu del partit Data de publicació: dissabte 18 de juny del 2022, 14:26 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha enviat una carta als presidents dels grups d’ERC, Junts i CUP al Parlament per oferir la “disponibilitat” del PSC en escollir una nova presidència al Parlament.

Laura Borràs va ser suspesa el 28 de juliol i, des de llavors, la vicepresidenta primera, Alba Vergés, ha assumit les seves funcions. En el comunicat, Illa defensa que no es pot allargar més un període d’interinitat “gens convenient”. El president reclama als partits que van fer possible l’elecció de Borràs (ERC, Junts i la CUP) a prendre la iniciativa. Així mateix, en roda de premsa, Alícia Romero, ha defensat que un “acord polític” entre el bloc independentista seria la “millor solució”.

Illa pressiona perquè la situació es reverteixi: “No podem ni devem allargar més aquesta situació. Comprometre el prestigi i el bon funcionament del Parlament afegeix incertesa a la situació política actual i no ens ho podem permetre. El Parlament es mereix una presidència amb funcions i facultats plenes”, exclama.

De fet, el PSC havia fixat avui dijous 15 de setembre com a termini per trobar una solució a la situació.