Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa fa arribar una carta a ERC, Junts i CUP per oferir la seva “disponibilitat” en rellevar Borràs

|

- Publicitat -

El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha enviat una carta als presidents dels grups d’ERC, Junts i CUP al Parlament per oferir la “disponibilitat” del PSC en escollir una nova presidència al Parlament.

Laura Borràs va ser suspesa el 28 de juliol i, des de llavors, la vicepresidenta primera, Alba Vergés, ha assumit les seves funcions. En el comunicat, Illa defensa que no es pot allargar més un període d’interinitat “gens convenient”. El president reclama als partits que van fer possible l’elecció de Borràs (ERC, Junts i la CUP) a prendre la iniciativa. Així mateix, en roda de premsa, Alícia Romero, ha defensat que un “acord polític” entre el bloc independentista seria la “millor solució”.

Publicitat

Illa pressiona perquè la situació es reverteixi: “No podem ni devem allargar més aquesta situació. Comprometre el prestigi i el bon funcionament del Parlament afegeix incertesa a la situació política actual i no ens ho podem permetre. El Parlament es mereix una presidència amb funcions i facultats plenes”, exclama.

De fet, el PSC havia fixat avui dijous 15 de setembre com a termini per trobar una solució a la situació.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut