Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa exigeix a Aragonès una resposta a les seves propostes, sense cedir en el Hard Rock o l’ampliació del Prat

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, reclama al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que respongui a la seva “proposta de mínims” per pactar pressupostos. “Ja n’hi ha prou d’amagar el cap sota l’ala i de posposar decisions”, ha considerat aquest dissabte des de Premià de Mar (Maresme) el líder socialista tot assegurant que no té sentit que els comptes “no aprofitin les possibilitats d’inversió pública que ofereix el govern espanyol” amb projectes com l’ampliació de l’Aeroport del Prat o la ronda del Vallès. Illa ha subratllat que per ara la seva formació “no s’aixeca de la taula”, però ha avisat als republicans que si no accepten la seva oferta, hauran de buscar altres forces del Parlament per tirar endavant els pressupostos.

“Hem fet una proposta de mínims i és un tot”, ha reflexionat en veu alta Illa tot afirmant que ara la pilota està a la teulada del president de la Generalitat. “En aquest moment correspon a Aragonès dir si l’accepta i podem continuar treballant o si no l’accepta”, ha reblat tot mostrant “respecte” per la decisió que prengui.

Publicitat

Crida a no “posposar” els macroprojectes

Segons Illa, Catalunya “no pot esperar més” per posar en marxa macroprojectes importants pel territori i la seva prosperitat. “Ja n’hi ha prou de posposar decisions perquè ara no em són còmodes o perquè ara venen eleccions”, ha dit en al·lusió a Aragonès. A parer seu, la ronda del Vallès, l’ampliació de l’Aeroport del Prat i el contracte programa de Rodalies es poden fer “amb respecte al medi ambient i a la legalitat” i “són projectes que tenen el suport dels territoris concernits i del Parlament de Catalunya”.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"

“Uns pressupostos també han de donar sortida a les inversions privades que volen generar prosperitat a Catalunya“, ha dit en referència al complex de turisme i oci que Hard Rock vol construir a Vila-seca i Salou. “Perquè hem de demorar aquesta tramitació”, s’ha preguntat tot assegurant que per la seva formació “són decisions importants” i que “són necessàries perquè Catalunya recuperi l’excel·lència”.

Salvador Illa ha visitat aquest dissabte diversos municipis del Maresme, acompanyat de la portaveu i viceprimera Secretaria d’Acció Política del PSC, Alícia Romero; l’alcalde de Mataró, David Bote; el candidat del PSC a Vilassar de Mar, Isaac Garcia-Osses; la candidata del PSC a Premià de Mar, Mari Luz Cánovas; la diputada al Parlament Elena Díaz Torrevejano, i el diputat provincial Xesco Gomar, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut