Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Illa es contradiu carregant contra ERC però dient que el diàleg entre governs “està funcionant”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha preguntat si el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent “representa millor els treballadors” que CCOO i UGT després de la reunió entre Torrent i la vicepresidenta del govern espanyol i ministre de Treball, Yolanda Díaz, sobre la reforma laboral. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Illa ha dit que no entén per què PP, ERC i JxCat no respecten l’acord amb treballadors i patronals. “S’exigeix diàleg, no es practica i no es respecten els acords amb els agents socials”, ha afegit dirigint-se a ERC. A més, ha lamentat que els republicans vulguin fer servir l’acord amb treballadors i empresaris com a”moneda de canvi”. “Això és una manera de fer política que no m’agrada”, ha dit.

Illa ha defensat que el diàleg entre el govern espanyol i el català “està funcionant” i ha recordat que la taula s’ha reunit dues vegades. Així mateix, ha subratllat que hi ha voluntat per part dels dos govern de continuar el diàleg.

Publicitat

Preguntat per la conferència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el 14-F coincidint amb el primer aniversari de les eleccions catalanes, Illa ha dit que “probablement” no hi anirà ell personalment però que, si els conviden, hi anirà algun membre del seu partit.

Illa ha revelat que s’ha reunit dues vegades discretament amb Aragonès però ha tornat a reclamar-li una reunió “formal” tenint en compte que ell és el cap de l’oposició.

Pel que fa al català a l’escola, el primer secretari dels socialistes ha admès que hagués preferit que els tribunals no decideixin sobre els projectes lingüístics però ha afegit que “ha estat així”. En aquesta línia, considera que es pot trobar “un camí” per complir la sentència i ha dit que ha parlat sobre aquesta qüestió amb Aragonès.

Et pot interessar  Vilagrà està convençuda que es trobarà un "desllorigador" amb els comuns per aprovar els pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut