Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Illa encara es veu president i somia amb un Govern bipartit de PSC i comuns

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a la investidura, Salvador Illa, creu que els catalans no es mereixen el que s’està veient en les negociacions entre ERC i Junts i sobre la data límit de l’1 de maig que fixen els republicans, Illa respon que “per la via dels ultimàtums no s’arriba enlloc”. En una entrevista a ‘Ràdio Euskadi’, el dirigent dels socialistes catalans ha insistit que en la pròxima ronda de consultes tornarà a traslladar a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que vol presentar-se a un ple d’investidura. Una nova ronda de consultes que, segons Illa, “no es pot demorar molt”. Preguntat per com veuria un govern en solitari d’ERC, ha respost que seria “més del mateix”.Illa encara es veu president de la Generalitat i després de les dues investidures fallides del candidat d’ERC, Pere Aragonès, constata que el camí que proposen els partits independentistes és una “via morta”. En aquest sentit, insisteix que hi ha una altra majoria possible d’esquerres, en referència a un govern bipartit de PSC i comuns.

Preguntat per si ha aconseguit suports per a aquesta fórmula, Illa s’ha limitat a dir que està treballant per als suports necessaris dels partits d’esquerres sense donar més detalls. “S’ha constatat que l’altra fórmula no funciona”, ha insistit.

Publicitat

El candidat del PSC lamenta que en les negociacions s’apreciï una disputa entre ERC i JxCat per l’hegemonia de l’espai independentista i que no hi hagi una “voluntat real” de construir un projecte polític per a Catalunya. Després que ERC fixés ahir l’1 de maig com a data límit per tancar un acord de govern, Illa ha respost que “per la via dels ultimàtums no s’arriba enlloc” i que “cal obrir un temps nou”.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'

Sobre l’escenari d’un govern d’ERC en minoria, Illa ha dit que seria “més del mateix” i que el camí no és un govern que plantegi un “horitzó divisiu” sigui un govern de Junts i ERC o d’ERC en minoria. A més, ha recordat que totes les fórmules de govern independentista requereixen del suport del partit “antisistema” de la CUP.

Illa no preveu un govern en minoria del partit d’Oriol Junqueras però en cas que es donés aquest escenari, assegura que el PSC intentaria fer una “política útil” i ha subratllat que el seu partit “mai ha fet polítiques obstruccionistes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut