Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Illa diu que l’1 de gener no hi haurà pressupostos i en responsabilitza Aragonès

|

- Publicitat -

Salvador Illa, el primer secretari del PSC, ha abordat la situació actual en què es troba la negociació pels pressupostos del 2023 durant una entrevista amb la Cadena SER, on també ha aprofitat per criticar el discurs de Sant Esteve del president Aragonès. A la conversa, Illa ha assegurat que l’1 de gener Catalunya no disposarà d’uns comptes, responsabilitzant d’aquest fet a Pere Aragonès i traient pit que els socialistes sempre han estat oberts a negociar, malgrat criticar, d’una banda, la lentitud del Govern i, de l’altra, el fet de voler-se afanyar a tenir un projecte pressupostari aprovat.

Illa ha iniciat l’entrevista tirant floretes al seu propi grup dient que és un “partit responsable, seriós i que no barreja”, però que, malgrat tot això, Catalunya “no tindrà un pressupost a 1 de gener i el responsable és Pere Aragonès“, ja que, segons ell sosté, “hi ha un tap al govern per evitar seguir endavant i créixer”.

Publicitat

El socialista també ha criticat el trencament del Govern que va tenir lloc a l’octubre, recordant que el mes d’agost el PSC ja s’oferia a negociar (en aquell moment, però, hi havia Govern), però que no ha estat fins ara que, “de pressa i corrents, hem de negociar”.  “El govern va col·lapsar amb 18 mesos de vida i els catalans no han de pagar aquest col·lapse i per això estem nosaltres, però s’ha de negociar”, ha dit.

“El senyor Aragonès té el govern més dèbil de la història. ERC ha d’entendre la força parlamentària que té i ha de cedir. Nosaltres volem exercir la responsabilitat, però això no vol dir seguidisme” ha etzibat Illa, tot recordant que el seu partit, malgrat haver-li imposat un cordó sanitari, va facilitar la renovació de càrrecs i la protecció de la llengua. Ara, assegura que estan “disposats a arribar a acords”, però amb la condició que ERC negociï. Sobre les negociacions, ha lamentat que ERC no deixés clar amb qui volia pactar, tot i que van situar els comuns, la CUP i Junts com a socis prioritaris: “Primer s’ha de ser clar amb qui vol pactar els pressupostos, primer haurien d’haver parlat amb la força majoritària i després seguir, però no ho va fer així” ha lamentat Illa, encara dolgut per no haver estat la primera opció del Govern.

Et pot interessar  Illa aposta per un “Govern sense vetos” després del 12-M: “Vull col·laboració, estendre la mà”

Illa també ha afirmat que, dependent dels temes tractats, el PSC té coincidències amb altres grups parlamentaris: “Tenim coincidències amb diferents grups depenent dels temes que es tractin. L’important és que Catalunya tiri endavant i són temes que tenen un consens molt ampli en els territoris afectats”.

Finalment, ha acabat l’entrevista assegurant que “aviat” donaran explicacions de la situació, la qual ·”està en mans de l’equip negociador”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut