Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Illa descarta votar “gratis” els pressupostos i posa contra les cordes a Aragonès: “Si no s’aproven serà responsabilitat seva”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en cap cas votarà “gratis” els pressupostos del Govern: “Si no hi ha pressupostos, la responsabilitat és d’Aragonès. Jo porto un mes dient que vull parlar-ne. El que no se’m pot demanar és que li voti gratis no havent guanyant les eleccions i havent-se trencat el Govern. Si ell diu, voti’m gratis, això no va així”, ha argumentat. Illa ha rebutjat vincular els pressupostos de la Generalitat amb altres qüestions com la desjudicialització. Segons ha dit, “la tàctica de barrejar llibretes no la comparteixo i no la practico”. El líder del PSC ha demanat a l’executiu català que “s’aclareixi” després de declaracions “contradictòries” sobre els comptes.

Illa ha afirmat que “no té cap lògica” que el seu partit voti a favor d’uns pressupostos sense negociar-los per evitar una pròrroga. “No estem en una democràcia? Jo represento uns electors”, ha afegit. En aquest sentit, denuncia que han aparegut “declaracions contradictòries” en els últims dies. “És un garbuix. Qui mana? Qui pren les decisions? Jo m’he adreçat al president de Catalunya, he de pensar que és ell qui té la paraula, però no veig claredat”, ha dit.

Publicitat

Illa ha insistit en demanar al Govern una negociació “clàssica i normal” sobre els pressupostos i ha recordat que ja s’ha negociat anteriorment per fer possible la renovació de càrrecs caducats. El primer secretari del PSC ha reclamat al Govern que “s’aclareixi d’una vegada” i ha considerat una “molt mala notícia” que el mateix Aragonès hagi admès que els comptes no podran entrar en vigor l’1 de gener de l’any que ve.

Et pot interessar  Illa vol que comuns i Junts se sumin als pressupostos: "Ajudarem en tot que puguem però és el Govern qui ha de negociar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut