Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Illa demana que l’acusació per terrorisme contra Puigdemont “no condicioni” l’aprovació de la llei d’aministia

Afirma que el referèndum del 2017 “va ser un gran error” però diu que “no pot caure en el qualificatiu de terrorisme”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, confia que la llei d’amnistia s’aprovarà al Congrés dels Diputats i demana que l’obertura de la causa per terrorisme contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg “no condicioni” la negociació. En una atenció als mitjans aquest divendres a la seu de Cecot, Illa ha dit que desitja que el pronunciament del Tribunal Suprem “no influeixi” en tirar endavant la llei, que s’està negociant en “màxima discreció”. El líder dels socialistes catalans ha defensat que la normativa “té suficient solvència jurídica” i ha remarcat que és necessari que aconsegueixi la majoria parlamentària. “No seria positiu que, per obtenir una cosa, sacrifiquem l’altra”, ha afegit, tot confiant en el suport de Junts.

Illa ha assegurat que la convocatòria del referèndum del 2017 “va ser un gran error” però ha precisat que “no pot caure en el qualificatiu de terrorisme”. Preguntat per la possibilitat que l’acusació del Suprem pugui fer descarrilar la tramitació de la llei d’amnistia, el primer secretari del PSC ha dit que desitjaria “que no fos així” i ha defensat que la normativa “pot ajudar a seguir girant full d’uns fets que no van ser positius per Catalunya”.

Publicitat

Demana “arribar fins el final” amb els implicats al ‘cas Koldo’

D’altra banda, Illa ha mostrat “molta tranquil·litat” davant una eventual acusació de responsabilitats en el marc del ‘cas Koldo’. L’exministre de Sanitat ha defensat que durant la pandèmia va comparèixer en nombroses ocasions per donar explicacions sobre la gestió dels recursos públics i ha mostrat un “gran sentiment d’indignació” vers els càrrecs “que van tenir actuacions odioses” aprofitant-se de la crisi sanitària.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

Salvador Illa ha ressaltat que la “conducta majoritària” va ser la de ciutadans que “ho van donar tot, fins i tot la vida” durant els mesos més durs de la covid, i ha dit que van ser “casos aïllat i odiosos” els de gent que en va voler treure rèdit personal. “Per a aquests casos, re

Publicitat

Opinió

Minut a Minut