Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Illa demana “proporcionalitat” al Govern en les mesures per la sequera i “no enfrontar sectors com l’agrari i l’hoteler”

|

- Publicitat -

El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat “proporcionalitat” i “coherència” a Pere Aragonès en el moment d’aplicar mesures per pal·liar els efectes de la sequera. En aquest sentit, ha proposat al Govern “que es deixi ajudar més” i convoqui els grups del Parlament per debatre aportacions “en positiu”. Així mateix, el cap de l’oposició ha assegurat que no entrarà en un joc d’enfrontaments entre sectors “com l’hoteler amb l’agrari” o “l’industrial amb el de serveis”, sinó que és partidari de dinàmiques de col·laboració com el pla per portar aigua de Sagunt. Illa ho ha dit durant l’acte de cloenda de la jornada precongressual ‘Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca el dret a l’aigua’ celebrat aquest dissabte a la Llotja de Lleida.

Illa ha instat al Govern a col·laborar amb ajuntaments i els diferents sectors industrials per fer front al context de sequera i evitar “la destrucció del teixit empresarial i el tancament de negocis”. Així mateix, considera “un error” les multes als ajuntaments, en especial als “petits”, i proposa dotar-los de mecanismes d’ajuda com recursos tècnics i jurídics.

Publicitat

Pel que fa a les accions a mitjà i llarg termini, Illa ha posat sobre la taula l’aposta per la generació d’aigua amb tecnologia avançada i les dessalinitzadores d’aigua. En la mateixa línia, ha reconegut que cal una inversió “important” al llarg del temps per millorar les xarxes d’abastament d’aigua i reg agrícola, així com per fer front a situacions d’escassetat d’aigua.

Respecte al sector agrícola

En relació a les mobilitzacions del sector agrícola d’aquesta setmana, el líder del PSC ha volgut mostrar el seu respecte al col·lectiu i al món rural. D’aquesta manera, ha dit que la pagesia i la ramaderia són sectors “estratègics, rellevants i importants” i que així es va demostrar durant la pandèmia. De la mateixa manera, ha destacat que el sector “fa una bona feina” en moments “difícils”.

Et pot interessar  Un ciutadà denuncia l'alcalde de La Ràpita, el socialista Javier Reverté, per amenaces

Compliment dels pressupostos

Durant la seva intervenció en l’acte de cloenda de la jornada a la capital del Segrià, Illa ha dit que el Govern de Pere Aragonès hauria de tenir “la mateixa pressa” per complir els pressupostos del 2023 com la que té per aprovar els del 2024.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut