Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Illa celebra la “bona notícia” de l’acord de pressupostos a Barcelona però descarta un “canvi de cromos”

El líder del PSC revela que ha tingut interlocució "fluïda" amb Aragonès en les darreres setmanes pels comptes

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha qualificat de “bona notícia” l’acord de pressupostos amb ERC a Barcelona però ha descartat un “canvi de cromos” amb els comptes de la Generalitat. “Cada àmbit és cada àmbit. No crec que haguem de barrejar llibretes”, ha argumentat en una entrevista a RTVE. Tot i així ha qualificat “d’intel·ligent i política útil” l’actitud d’ERC a la capital catalana. Pel que fa als comptes de la Generalitat, Illa ha explicat que ha tingut interlocució “fluïda” amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en les darreres setmanes. I ha afegit que hi ha parlat “recentment” sense donar més detalls. Amb tot, ha assegurat que li costaria molt no votar a favor dels pressupostos.

Illa ha explicat que, en les darreres setmanes, “s’han intensificat” les converses amb el Govern per als pressupostos del 2024 i que n’hi seguirà havent aquest setmana. Després que la consellera d’Economia, Natàlia Mas, hagi dit que els comptes es poden tancar en qüestió de dies, Illa ha respost que “sempre s’han pogut tancar en qüestió de dies”. “S’haguessin pogut tancar al setembre, a l’octubre o al novembre”, ha afegit.

Publicitat

Demana a Junts que estigui a l’alçada amb l’amnistia

El líder del PSC ha reclamat que tothom estigui “a l’alçada” pel que fa a la llei d’amnistia i ha defensat que “no es pot sacrificar la solvència jurídica de la llei a canvi d’una majoria suficient”. Illa està convençut que l’aposta dels socialistes per una amnistia no ha perjudicat el PSOE en els resultats electorals a Galícia. I, en relació a Catalunya, ha considerat que l’amnistia tindrà un efecte “positiu” en l’electorat del PSC. “El mínim comú denominador de totes les eleccions és que la gent vol política útil i no vol confrontació”, ha dit.

Et pot interessar  Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant "d'esquena als ajuntaments"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut