Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa blanqueja la injustícia espanyola dient que el cas de Borràs “no és persecució política”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que “deixi la institució al marge i no l’arrossegui”. “Ha d’estar centrada prioritàriament en defensar-se i ho entenc. Necessitem que qui presideixi el Parlament estigui centrat en conduir la institució. I no fer que una situació personal contagiï la institució”, ha argumentat Illa en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. La fiscalia demana sis anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Borràs per suposat fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “Que la presidenta del Parlament estigui sotmesa a un judici per aquestes delictes, no és bo per la institució”, ha afegit Illa.

Illa ha reiterat que respecta la presumpció d’innocència de Borràs i li reconeix que té “tot el dret” a defensar-se però s’ha mostrat preocupat per la institució del Parlament. “No vull dir a ningú què ha de fer però s’ha de pensar sempre posant per davant la institució i deixar-la al marge de la situació personal”, ha afegit.

Publicitat

El líder del PSC defensa que s’ha d’aplicar el reglament del Parlament, que diu s’ha de suspendre un diputat en cas que se li obri judici oral per un cas de corrupció. I ha afegit que, encara que el reglament no ho digués, s’hauria d’actuar pensant primer en la institució.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut