Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Illa afirma que Sánchez està d’acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l’independentisme

Proposa arribar a un "acord de finançament" amb l'Estat que permeti desplegar el consorci tributari previst a l'Estatut del 2006

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, ha afirmat que el president espanyol, Pedro Sánchez, està d’acord amb millorar el finançament autonòmic. En una entrevista aquest divendres a Ser Catalunya, Illa afegit que no pot parlar per Sánchez, però que l’executiu estatal ja ha dit que la qüestió del finançament autonòmic “s’ha de resoldre”. Illa va presentar ahir la seva proposta, si és president, per arribar a un “acord de finançament” amb l’Estat, que permeti desplegar el consorci tributari previst a l’Estatut del 2006. El líder del PSC ha subratllat que després del 12-M treballarà des d’on li “correspongui”, en funció del resultat electoral. Sigui com sigui, ha afirmat que està “en condicions” de poder formar govern.

Illa ha remarcat que, si és president, no es passarà 30 anys decidint per on passa la B-40 o el Quart Cinturó, ni “donant voltes” sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. El cap de files del PSC ha asseverat que desbloquejarà aquestes qüestions “en un mes”, i que aprofitarà la “influència i presència” a Madrid per “corregir” aquesta “inèrcia” d’endarrerir tots aquests debats i decisions.

Publicitat

El cap de llista dels socialistes al 12-M també ha reconegut que va negar en públic la necessitat d’una amnistia: “Vaig dir una cosa i ja vaig explicar per què variava. He donat les explicacions”. Illa ha refermat que no ha canviat “mai” el seu objectiu de treballar perquè Catalunya “recuperi” la unitat, la capacitat de generar prosperitat, i superar una etapa “negativa, dolenta i no fructífera” per a la ciutadania del país.

Illa també ha criticat que el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, no hagi tancat la porta a arribar a acords amb l’extrema dreta d’Aliança Catalana, i la seva candidata, Sílvia Orriols.

Et pot interessar  Aliança Catalana i la derrota independentista

Finalment, s’ha mostrat “respectuós” amb les decisions individuals i personals que han pres les persones investigades per terrorisme en la causa del Tsunami, que han explicat els últims dies que han hagut de marxar a l’estranger.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut