Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Illa afirma que el referèndum és un “carreró sense sortida” que “aprofundeix en la divisió i la ruptura”

El líder del PSC descarta una moció de censura però avisa Aragonès que és un mecanisme que ha de "tenir present"

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que el referèndum és un “carreró sense sortida” que “aprofundeix en la divisió i la ruptura”. En un acte d’aquest dilluns a Bilbao, organitzat per ‘El Correo’, el cap de l’oposició ha insistit que una consulta sobre la independència de Catalunya seria un “immens error”, i que no és el que la ciutadania vol. Illa ha afegit que, al seu entendre, cal explorar i avançar “en coherència” amb la Constitució.

El líder socialista ha descartat una moció de censura al president de la Generalitat, Pere Aragonès, però ha avisat que és un mecanisme que el cap del Govern ha de “tenir present”. Illa només la contempla en cas que “es paralitzi completament” el país.

Publicitat

El cap de files del PSC ha subratllat que l’executiu d’Aragonès està “dèbil i sol”, i que no vol buscar altres suports. Així mateix, ha afirmat que l’independentisme és un moviment “minvant”, i que ara mateix ell no dona l’amnistia per feta. Illa ha tornat a apel·lar a la “política útil”, i ha reivindicat que Espanya és “plural”.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut