Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Ignacio Garriga, investigat pel Parlament davant les sospites que va infringir el codi de conducta

Garriga va interrompre el seu discurs per encarar-se als manifestants antifeixistes, instant els simpatitzants de l'extrema dreta a fer el mateix

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya, concretament la Comissió de l’Estatut del Diputat del Parlament, investigarà el president ultradretà del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga. El motiu de la investigació és determinar si el diputat va infringir el codi de conducta de la cambra durant la passada campanya electoral, quan va enfrontar-se a manifestants antifeixistes durant un míting del partit d’extrema dreta a Badalona.

La cambra estudiarà l’actuació del líder ultradretà en el míting celebrat a Badalona el 16 de juliol. Aquell dia, els ultradretistes de Vox van topar-se amb una concentració antifeixista i el seu líder, Ignacio Garriga, va interrompre el seu discurs per apropar-se i encarar-se a manifestants antifeixistes, a la vegada que instava els simpatitzants de l’extrema dreta a fer el mateix.

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra van formar un cordó policial per separar els assistents al míting dels manifestants; tanmateix, l’actuació policial va rebre crítiques perquè el cordó prioritzava la seguretat i protecció dels ultradretistes, tot i haver-se demostrat molt més perillosos i agressius que els antifeixistes. Garriga, en canvi, va lamentar que la policia no hagués disparat pilotes de goma ni hagués fet “cops de porra”.

La comissió ha decidit fer una investigació preliminar sobre si l’actuació contravé el codi de conducta després que la Mesa del Parlament els ho hagi encarregat.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut