Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Ignacio Garriga compara la Catalunya actual amb “l’Alemanya nazi”

Aragonès ha condemnat les declaracions del diputat d'extrema dreta afirmant que ha "confós el Parlament de Catalunya amb algunes places de Madrid els darrers dies al vespre"

|

- Publicitat -

El president del grup d’extrema dreta de Vox, Ignacio Garriga, ha tornat a fer servir el seu torn durant la sessió de control del Parlament per, per variar, pixar fora de test. Garriga, en la tònica general del seu partit, ha comparat la Catalunya actual amb l’Alemanya nazi, unes declaracions que li han costat una esbroncada de la presidenta del Parlament, Anna Erra, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Garriga, en una crítica als pactes d’investidura de Junts i ERC amb el PSOE, ha assegurat que els seus “sortiran al carrer a frenar el cop d’estat, per a salvar Espanya, per a recuperar la Catalunya que va ser, alegre, pròspera i segura”, amb l’objectiu final de “posar fi a aquesta Catalunya que s’assembla més a l’Alemanya nazi que a la Catalunya que va ser”. Unes declaracions incendiàries que ràpidament han estat condemnades per la resta de diputats, i que la presidenta del Parlament ha interromput per a recordar al diputat d’extrema dreta que comparacions com aquesta estan fora del permès.

Publicitat

El representant de Vox, que s’ha mostrat molest per la reacció, s’ha victimitzat acusant l’independentisme i el socialisme de “perseguir la dissidència política”, grup en el qual s’ha inclòs. “No hi ha actitud més feixista que apagar micròfons, obrir expedients o imposar multes a l’oposició”, ha sentenciat.

Al seu torn de resposta, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha condemnat les declaracions de Garriga, assegurant que “l’afirmació del diputat el desqualifica, és un insult a les víctimes de la barbàrie nazi i la seva memòria, i no mereix que se li dediqui ni un minut més, que és el que busquen”. “Alguns han confós el Parlament de Catalunya amb algunes places de Madrid els darrers dies al vespre”, ha afegit.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut