Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Iceta no vol cooperar amb qui demani “la independència i un referèndum” després del 14-F

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que després de les eleccions el 14 de febrer el PSC no estarà en un govern amb “els qui creguin que els propers anys seran els de la independència i el referèndum”, perquè pensa que l’independentisme ha dividit la societat.

En una trobada telemàtica que organitza Intermedia Online aquest dimarts al Mercat de la Boqueria de Barcelona, ha sostingut que després del 14-F els socialistes estaran disposats a arribar a acords amb els partits que entenguin que les prioritats del Govern de l’última dècada “no han estat encertades”.

Publicitat

I ha incidit que quan parla de prioritats no encertades o equivocades és perquè parla de “millorar el país, no separar-lo o enfrontar-lo” i ha sostingut la necessitat d’alinear les polítiques tant de la Generalitat, com de l’Estat i les europees.

Iceta ha defensat que en els propers mesos i anys l’objectiu del PSC serà unir la societat “al voltant d’uns objectius compartits que aconsegueixin el consens de molta gent, per poder recuperar la concòrdia”.

“Això és una perspectiva molt diferent de la de Torra, que ens deia que la via és la de la confrontació. Nosaltres diem tot el contrari: la via és la de la cooperació. Torra també va dir que el principal problema de la independència és l’autonomia; i nosaltres diem que no: l’autonomia és l’eina per tenir millors oportunitats i guanyar reptes”, ha remarcat.

Et pot interessar  Illa s'obre a pactar amb totes les forces després del 12-M, des d'independentistes al PP, i només veta l'ultradreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut