Dilluns, 21 de setembre de 2020 - Edició 788
La República

Iceta, lleial a la monarquia i a Juan Carlos I: “Deduir de la conducta de l’anterior cap d’Estat que cal canviar de règim és un disbarat”

Acusa Torra d’apostar per la “confrontació” i recorda que calen “majories sòlides” per reformar la Constitució

Avatar
Agències 07/08/2020
Pla americà del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, intervenint al ple del Parlament del 7 d'agost de 2020 (Horitzontal)

El líder del PSC, Miquel Iceta, admet que la conducta de l’anterior monarca ha de ser “objecte de crítica i d’investigació judicial” però que “deduir” de la seva actuació que “cal canviar de règim és un disbarat”. Durant la seva intervenció al ple del Parlament, Iceta ha acusat el president Torra d’apostar per la via de la “confrontació” i de prioritzar aquests debats en plena pandèmia. En aquest sentit, ha dit que és “obvi” que la Constitució es pot reformar i “s’ha de fer” però que per això calen “àmplies majories”: “No obrir debats sobre canvis de règim sense poder tancar-los bé”.

Iceta ha admès que la “monarquia té problemes” però ha dit que “molts” es poden abordar “sensatament amb les adequades reformes legals” que evitarien “qualsevol sensació d’impunitat”.

Relacionats