Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Iceta fa l’heroi per criticar Borràs: “Si m’hagués passat a mi, ja hagués plegat”

|

- Publicitat -

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha evitat dir directament si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hauria de dimitir pel suposat cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) però ha assegurat que si li hagués passat a ell, ja hauria plegat. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, ha defensat que el reglament del Parlament “diu el que diu” i ha afegit que, segons la investigació, “sembla evident” que s’han fraccionat factures. Preguntat per si serà alcaldable del PSC per Barcelona, Iceta ho ha negat rotundament i ha dit que el partit té un “magnífic candidat” que és Jaume Collboni.

“Li tinc un respecte institucional que m’aconsella ser prudent. Però hi ha vegades que un ha de posar les institucions per davant de la seva conveniència”, ha afirmat Iceta sobre Borràs. I ha admès que això pot fer que es cometi una injustícia.

Publicitat

Iceta es descarta com a candidat del PSC per Barcelona de cara a les eleccions municipals de l’any que ve perquè li agradaria acabar la feina que està fent des de fa un any al capdavant del Ministeri de Cultura i Esports. “Entre els meus desitjos i el meu horitzó no és ser candidat a l’alcaldia de Barcelona. El PSC té un magnífic candidat que és Collboni”. Segons Iceta, el PSC està “molt ben enfocat” per intentar guanyar l’alcaldia i el partit no es pot distreure “especulant amb altres candidatures que no s’han plantejat”. “Vull acabar la feina de la legislatura i estar a disposició del president per ajudar des d’on calgui”, ha conclòs.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

D’altra banda, Iceta ha insistit que si l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont torna a Catalunya s’haurà de presentar davant la justícia “com tothom”. “O algú es pensa que tindrà un tractament diferent al de Junqueras?”, ha preguntat per després afegir que “immunitat no vol dir impunitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut