Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Iceta fa el paperot i promet protegir el català a la nova Llei de l’audiovisual sense donar cap detall

|

- Publicitat -

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, s’ha compromès a respectar les competències de les comunitats autònomes i la Constitució en la Llei de l’audiovisual, tot i que encara no concreta “l’expressió o fórmula concreta”. “Les llengües espanyoles diferents al castellà tindran una protecció especial”, ha avançat en un entrevista a ‘El País’. L’encara primer secretari del PSC creu que el món audiovisual desborda “fronteres” i això fa que s’hagi de protegir àmbits lingüístics més “reduïts”. “Si no les protegim des de l’Estat, qui ho farà?”, es pregunta. Per això, garanteix que “ajudaran” a la producció en “llengües espanyoles que no siguin el castellà”. Pel ministre és “perfectament compatible” .

Iceta també s’ha compromès a desencallar l’Estatut de l’Artista i creu que la seva obligació és recuperar “el temps perdut” després d’un any i mig de pandèmia. En aquest sentit, ha avançat que la Llei de mecenatge podria arribar al Congrés l’any que ve, malgrat que encara està pendent una “reflexió general” sobre la reforma fiscal que cal a Espanya.

Publicitat

El ministre socialista també defensa que la cultura “hauria de tenir un pes més important”, però esgrimeix que no només es pot mesurar en termes econòmics.

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut