Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Iceta, espanyolista fins la medul·la amb els JJOO: “El COE no contempla una candidatura de Catalunya sense l’Aragó”

|

- Publicitat -

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha afirmat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) no contempla que Catalunya presenti una candidatura en solitari per als Jocs d’hivern 2030 sense l’Aragó. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3″, Iceta ha afegit que el president del COE, Alejandro Blanco, treballarà “fins a l’últim moment” perquè hi hagi acord. “Això vol dir que n’hi haurà? No ho sabem”, ha dit. Iceta ha assegurat que el govern espanyol estarà darrere la candidatura que el COE presenti i ha dit que el seu executiu intenta “no polititzar” la candidatura. En aquest sentit, no ha volgut “jutjar” el president de l’Aragó, Jesús Lambán, i s’ha limitat a dir que en una negociació “tothom vol estirar cap a la seva banda”.

Després que Lambán s’hagi negat a firmar l’acord tècnic sobre el repartiment de les disciplines, Iceta ha explicat que durant la negociació “en alguns moments l’Aragó havia estat d’acord amb les propostes del COE”. Però ha evitat entrar en confrontació amb el dirigent socialista aragonès fent una crida a la unitat: “Si anem junts, tenim molta més força que si anem amb desavinences”.

Publicitat

El Govern ha deixat clar que no pensa canviar res de l’acord tècnic i ha suggerit que té estudis fets sobre l’escenari de presentar candidatura sense l’Aragó. I, en aquest sentit, Iceta s’ha mostrat partidari del diàleg, la negociació i “certa flexibilitat” per poder arribar a acords qüestionant els que diuen que “no es toca ni una coma”. “Fins al darrer moment confiaré que l’acord arribi. Si no és avui, un altre dia”.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers

I és que aquest divendres hi ha una reunió a Madrid convocada pel COE on assistirà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i representants del govern espanyol. No hi anirà Lambán, que s’ha negat a ser-hi i a firmar l’acord tècnic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut