Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Iceta diu que la “sòlida” candidatura d’Illa fa que els altres partits vulguin canviar la data de les eleccions

El primer secretari del PSC assegura que els socialistes no van recórrer el decret per no aparentar un “interès electoralista”

Avatar
Agències 22/01/2021

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest divendres que la candidatura del PSC a la presidència de la Generalitat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, “és tan sòlida que volen canviar la data de les eleccions”, en referència al decret del Govern d’ajornament del 14-F al 30 de maig.

En una entrevista a La Xarxa aquest divendres, ha assegurat que la candidatura d’Illa “ha canviat el mapa polític català” i que ha reactivat l’opció d’un canvi de Govern.

Sobre el recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel qual es manté el 14-F, Iceta ha assenyalat que presentar un recurs forma part de l’estat de dret i que “no és judicialitzar la política”.

A més, ha negat que el PSC estigués darrere aquest discurs: “El PSC va decidir no recórrer perquè ningú pogués dir que estem buscant un interès electoralista a través d’un recurs judicial”.

Per últim, pel que fa a la incidència que pot tenir la inhabilitació del conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Bernat Solé, en la preparació dels comicis, Iceta ha negat que aquesta decisió judicial “compliqui l’organització” del 14-F.