Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Iceta contra el Govern: “el confinament és del 90%”

El primer secretari del PSC creu que tancar-ho tot seria molt perjudicial per la gent

Avatar
Agències 25/03/2020
Pla mitjà del president del grup PSC-Units, Miquel Iceta, intervenint a la sessió de control del ple del Parlament el 4 de març del 2020 (horitzontal)

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que JxCat i ERC “s’equivoquen” amb l’abstenció a allargar les mesures restrictives i ha defensat que ara ja hi ha un confinament del 90%. En una entrevista a Ser Catalunya, el líder dels socialistes catalans ha dit que “tancar-ho tot” no només seria molt perjudicial per a l’economia, sinó també per a la gent. “No tindríem programes de ràdio, diaris, no podríem anar a comprar el pa, trencaríem la cadena alimentaria, tancaríem els transports que ajuden els metges a arribar als hospitals. De què estem parlant quan diem confinament total?”, ha preguntat. Iceta també ha dit que en moments com l’actual les discrepàncies s’han de portar amb “lleialtat” i no a través de “confrontació pública”.

Segons Iceta, la crisi del coronavirus constata la necessitat de reforçar el sistema de salut pública i “sense assenyalar ni atribuir culpes”, ha afegit que s’hauria d’aprofitar la situació per centrar-se en el que és importat, allò públic.

Iceta també ha mostrat el total suport al Govern i en particular al departament de Salut i ha afegir que “ara és moment de fer pinya”. Això no vol dir, segons el líder del PSC, que no es puguin trobar elements de “mancança” en la gestió.