Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Iceta: “Catalunya ha estat derrotada a Waterloo”

El líder socialista ha afirmat que els interessos dels catalans han estat traïts pels independentistes

|

- Publicitat -

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat durant el Consell Nacional del partit d’aquest dissabte que el “sectarisme polític mai havia fet tant mal a Catalunya”, en referència al rebuig dels pressupostos de l’Estat i a la convocatòria d’eleccions, i ha afegit que Catalunya “ha estat derrotada a Waterloo” i que els interessos dels catalans “han estat traïts pel govern independentista”. Durant la seva intervenció, Iceta també ha avisat que “no donaran treva” a la dreta “reaccionària i sectària que vol retallar drets i fer retrocedir” i ha apuntat que o es dóna continuïtat a un executiu “dialogant i progressista” o el govern “serà reaccionari i fomentarà la crispació”. D’altra banda, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha retret als independentistes “no tenir voluntat de diàleg” perquè “van fer plantejaments impossibles d’assumir”.

A la presentació de l’informe polític del partit, que s’ha fet a l’inici del Consell Nacional, Iceta ha reiterat la seva acusació als independentistes de fer “pinça” amb la dreta per rebutjar els pressupostos i acabar provocant la convocatòria d’eleccions anticipades. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta “coincidència” ha “fulminat ” la legislatura i els ha retret ser “els que s’omplen la boca de ser els únics capaços de salvar el país” però haver “renunciat” a un increment de 1.400 MEUR als pressupostos catalans.

Publicitat

De la mateixa manera, ha acusat el Govern de “renunciar a governar” i ha assegurat que no tenen “ni la voluntat, ni la capacitat”. A més, ha afegit que han estat “incapaços” d’aprofitar la mà estesa de Pedro Sánchez en relació al diàleg entre executius. “Tenim el pitjor dels governs”, ha sentenciat Iceta.

En un sentit similar s’ha expressat Meritxell Batet, que també ha intervingut a l’inici del Consell, que ha retret que no hi hagués “voluntat real de diàleg per part dels independentistes”. “Hi ha moltes maneres d’expressar la poca voluntat de diàleg: n’hi ha que no seuen a la taula, n’hi ha que s’aixequen i altres plantegen el que saben que és impossible per l’altra part, i això no és voluntat de diàleg”, ha explicat. A més, ha afegit que el diàleg “sempre” ha de tenir la premissa de voler arribar a acords.

Et pot interessar  Les primeres enquestes del 12-M donen la victòria al PSC, seguit de Junts i ERC

“Si tu no hi vas, ells tornen més de dretes que mai”

Durant la seva intervenció, Iceta ha advertit sobre l’ascens de la dreta a les eleccions espanyoles i ha alertat que a l’abril o bé s’assegura la continuïtat d’un govern “dialogant i progressista” o bé hi haurà un govern “reaccionari que fomenta la crispació i l’enfrontament”. En aquest sentit, ha recordat l’antic eslògan electoral del partit ‘Si tu no hi vas, ells tornen’, i hi ha afegit que “ells tornen més de dretes que mai”.

En joc l’alcaldia de Barcelona

Jaume Collboni, candidat a l’alcaldia de Barcelona, també ha intervingut al Consell Nacional del partit, i s’ha mostrat convençut que “es guanyaran les tres eleccions” –europees, espanyoles i municipals–. En el cas concret de Barcelona, Collboni ha retret a l’alcaldessa actual, Ada Colau, “haver vingut a canviar-ho tot” i ara ser “els ‘pagafantes’ dels independentistes”. També ha assegurat que “votar Manuel Valls és votar Vox” i ha assenyalat el PSC com l’única opció útil.

A aquest Consell Nacional, que ha comptat amb la participació d’alguns dels candidats a les alcaldies, hi ha intervingut el primer secretari del partit, Miquel Iceta, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, i el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i també s’ha comptat amb la presència de l’expresident de la Generalitat, José Montilla, i de la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, entre altres. A la sessió s’han aprovat les candidatures que quedaven pendents per a les municipals del maig i s’ha ratificat Javi López com a candidat a les eleccions europees.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut