Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Iceta aprofita una entrevista a ‘La Razón’ per malparlar de l’independentisme

El secretari del PSC a Catalunya, Miquel Iceta, com un peix a l’aigua en una entrevista de La Razón, ha despotricat contra l’independentisme i el Govern de la Generalitat un […]

Redacció
Redacció 16/12/2018
Miquel Iceta, portaveu del PSC al Parlament / Marc Puig

El secretari del PSC a Catalunya, Miquel Iceta, com un peix a l’aigua en una entrevista de La Razón, ha despotricat contra l’independentisme i el Govern de la Generalitat un cop més. El socialista, empès pel relat del líder Sánchez, ha assegurat que una part de l’independentisme al carrer intenta “tapar” la vaga de fam dels quatre presos polítics mentre es fan declaracions de “la via eslovena” i hi ha conflicte amb els Mossos. Iceta considera que Torra no pot exercir com a president perquè “no li encaixa” el càrrec.

El líder del partit a Catalunya, nostàlgic, reconeix que en aquesta legislatura no es pot aplicar el 155 perquè “no s’ha comès cap ilegalitat” però segueix demanant “til·les” per poder pactar abans del judici, tot i que ha admès que “serà complicat” avançar.

“Puigdemont ja se’n va anar, ara presideix una entitat privada”, ha dit el socialista referint-se al Consell per la República i els exiliats. Respecte el president Torra, que va aconseguir l’aprovació del Ple d’investidura després de dos intents frustrats, ha dit que no està capacitat pel càrrec perquè no comparteix la via amb la qual se l’ha investit, és a dir, “l’Estatut i la Constitució”.

El 21-D, l’escenari òptim dels socialistes

El PSC espera al Consell de Ministres amb una catifa vermella. Iceta, contradit per als seus representants espanyol, és conscient que “la Constitució permet i ampara el dret d’expressió i manifestació” però ha assegurat que “no tenen dret és a emprar violència” i, en aquest cas, la policia “ha de garantitzar la seguretat als ciutadans i al Gobierno”, ha conclòs.

Relacionats