Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Iceta amb el discurs de sempre furgant en la divisió del govern i demanant eleccions

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha emplaçat aquest dissabte el president de la Generalitat, Quim Torra, a fixar un horitzó electoral “clar” per evitar que la convocatòria d’eleccions es faci quan el Tribunal Suprem (TS) resolgui la sentència d’inhabilitació. Durant l’acte de cloenda del PSC del Camp de Tarragona, Iceta ha avisat el cap del Govern que mantenir l’actual legislatura seria un “despropòsit” després que el propi president constatés que el Govern estava “dividit”. El socialista ha celebrat l’actuació del govern espanyol i ha dit que Catalunya no ha comptat amb “el millor Govern” durant la pandèmia de la covid-19. Ha criticat que hagi estat un “desgavell” per la “divisió” i “feblesa” del Govern.

En concret, Iceta ha criticat la preparació del nou curs escolar i la gestió de les residències de gent gran. Per això, ha instat JxCat i ERC a fer un pas al costat i que permetin un altre “bon Govern” que faci un país millor, basat en la convivència, el creixement econòmic, la justícia social i l’eficàcia dels serveis públics.

Publicitat

De cara al futur, Iceta ha demanat “consens, unitat, estabilitat, seguretat i un rumb clar”. Ha constatat que els independentistes i l’executiu de Torra “no poden proporcionar aquesta perspectiva”. Per això, ha dit que cal un partit “fort” amb un projecte “integrador”.

El també president del grup socialista-Units del Parlament ha situat el PSC com l’alternativa a l’actual Govern. “Som la principal referència de les esquerres no independentistes a Catalunya. Els que defensem els interessos dels treballadors, que volem protegir els serveis públics i ser al costat dels que pitjor ho passen”, ha expressat.

Et pot interessar  Unió de Pagesos exigeix als governs fer amb urgència actuacions per garantir l'aigua de reg al Camp de Tarragona

El primer secretari del PSC ha celebrat que els ajuntaments siguin les administracions “més útils” i properes a la ciutadania, especialment durant la gestió de la covid-19. També ha dit que el govern espanyol ha “encertat” amb la gestió feta per haver lluitat contra la malaltia, haver “frenat” l’expansió i haver acompanyat les famílies i empreses.

Ha reflexionat que Catalunya ha d'”enfortir” el seu projecte a llarg termini després que s’hagin “perdut” 10 anys amb governs independentistes “absolutament buits de continguts”. “Només han aconseguit derrotes i retrocessos pel país. Ens han dividit i afeblit econòmicament i socialment. Hem de ser l’alternativa clara als 10 anys perduts”, ha sentenciat.

Finalment, ha constatat que l’actual Govern està en “temps de descompte” i que els ciutadans tenen dret a tenir un executiu “sòlid”, “ferm”, i amb “idees clares” que “uneixi”. Així, ha dit que cal preparar-se per la reconstrucció i que aquesta arribarà amb “acords polítics”. Ha defensat la “màxima col·laboració” entre administracions i “amplis acords” amb els agents socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut