Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Homs, sobre els judicis: “Anirem a defensar-los amb la Constitució a la mà i a posar-los en contradicció”

L'advocat dels presos polítics està convençut que, en termes d'opinió pública, el judici està guanyat

|

- Publicitat -

L’exconseller de Presdiència i assessor jurídic del govern, Francesc Homs, és un dels advocats dels presos polítics i, juntament amb la resta de la defensa, preparen el macro judici de gener. Homs està convençut que posaran a l’Estat en contradicció perquè portaran “la Constitució a la mà” i creu que, en termes d’opinió pública, “el judici està guanyat”.

L’advocat, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha assegurat que “la unitat d’Espanya preval” en l’ordre constitucional i que és per això que l’Estat la defensa sense miraments, tot i això, ha recalcat que el treball del Suprem és “maldestre”. Francesc Homs creu que a la base judicial hi ha qualitat perquè s’hi accedeix per meritocràcia però “la cúpula s’ha deteriorat”.

Publicitat

“No espero canvis de la Fiscalia ni de l’acusació popular de Vox”. L’assessor ha dit que “l’acusació per malversació de l’Advocacia de l’Estat no s’aguanta per enlloc” i que és per això que creu que “l’Estat té un problema molt greu”, tot i que el mal l’estiguin pagant els presos. Homs ha recalcat que “sembla que no hagin passat 40 anys de democràcia” perquè, ha assegurat, aquest és un “debat polític que no hauria d’haver entrat mai per la via penal”.

Homs va haver de declarar al Tribunal de Comptes per la causa del 9-N, que el va fer apartar-se un any i un mes de la política de primer nivell i pagar 30.000 euros de fiança. Tot i això Homs, Mas, Ortega i Rigau esperen la sentència. “Ens busquen el poc patrimoni que puguem tenir. Ens volem deixar secs”, ha dit Homs. “Qui decidirà si ens condemnen o no serà l’exministra de Justícia d’Aznar”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut