Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Homenatge a un dirigent feixista a Paterna (València), amb la participació de la policia espanyola i l’alcalde socialista

|

- Publicitat -

L’advocat i dirigent del partit neofeixista España 2000, José Luis Roberto ha estat el protagonista d’un acte d’homenatge que s’ha dut a terme aquest dimecres, 5 d’octubre, a la localitat de Paterna. L’acte ha comptat amb la presència de la policia espanyola i de l’alcalde del municipi, que pertany al Partit Socialista del País Valencià (PSPV).

Ha estat el cap de la policia local de Paterna el que ha oficialitzat l’acte, l’objectiu del qual era premiar el dirigent neofeixista per la seva col·laboració en matèria ciutadana, ja que Roberto és el propietari d’una empresa de seguretat, així com de locals d’altern. Durant l’acte també ha estat present l’alcalde de Paterna, el socialista Juan Antonio Sagredo, tot i que després de l’inici de la cerimònia va marxar al·legant “qüestions d’agenda”. El batlle, tanmateix, ha evitar esmentar Roberto en el seu discurs d’agraïment a la policia espanyola, segons informa el Diari La Veu. La condecoració ha causat pol+emica i generat reaccions entre els grups polítics d’esquerres: el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha destacat que el dirigent feixista premiat “ha participat en actes violents i està imputat per delictes d’islamofòbia i d’odi”, i a consellera de Qualitat Democràtica i coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha definit l’acte com a “vergonyós” i “un atac contra la nostra democràcia”.

Publicitat

El dirigent feixista, que darrerament ha tornat a l’escena pública després de representar la víctima dels abusos pels quals es va condemnar l’exmarit de Mónica Oltra. Roberto també va exercir d’advocat defensor dels agressors procedents de grepuscles ultres que, durant la diada del País Valencià de 2017, van agredir diversos manifestants antifeixistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut