Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Ho tens tot a punt pel 28-M? El termini per demanar el vot per correu acaba aquest dijous

El vot per correu s'ha de sol·licitar presencialment a una oficina de Correus, o de manera telemàtica amb signatura electrònica

|

- Publicitat -

El 28 de maig, dia en què se celebren les eleccions municipals arreu de Catalunya, s’apropa. Potser ja has vist o escoltat els debats dels candidats i candidates al teu poble o ciutat, i has llegit els programes dels diferents partits polítics, però si vius fora del teu municipi i encara no ho has fet, aquest dijous és l’últim dia per demanar el vot per correu. El vot es pot registrar fins al 24 de maig.

El vot per correu s’ha de sol·licitar presencialment a una oficina de Correus, o de manera telemàtica amb signatura electrònica. Un cop feta la sol·licitud, l’oficina del cens electoral envia per correu certificat la documentació per poder votar i, aleshores, els sol·licitants ja poden dirigir-se a una oficina de Correus (abans del 24 de maig) per entregar el vot i el certificat d’inscripció del cens.

Publicitat

En les eleccions municipals del 2019, que van coincidir amb les europees, a Catalunya van votar per correu 92.747 persones, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 65.172 persones a la província de Barcelona; 10.309 a la de Tarragona; 8.237 a la de Lleida; i 9.029 a la de Girona. El rècord de vot per correu en uns comicis, tanmateix, va ser en les últimes eleccions al Parlament, el 14 de febrer del 2021, quan en un context de pandèmia i de restriccions van sol·licitar el vot per correu més de 284.000 persones.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut