Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Hisenda sorprèn l’emèrit exigint que pagui els regals de les caceres a les que va ser convidat després d’abdicar

|

- Publicitat -

El rei emèrit Joan Carles I ha rebut una bona sorpresa per part d’Hisenda que no ha tingut més remei que acceptar. L’Agència Tributària ha sancionat el pare de Felip VI exigint-li el pagament del valor dels regals que va rebre durant les múltiples caceres a les quals va ser convidat després d’haver abdicat. 

El Ministeri d’Hisenda sosté que l’emèrit hauria d’haver declarat les despeses dels desplaçaments en avió que diversos empresaris van regalar-li per tal que assistís a les caceres on el convidaven, ja que van produir-se quan ja no gaudia de la inviolabilitat que ser rei li proporcionava. Aquests desplaçaments van produir-se entre els anys 2014 i 2018, i suposen una xifra que suma prop de 120.000 euros, segons infirma El Mundo.

Publicitat

Joan Carles I, assumint i reconeixent la sanció de l’Agència Tributària, ha signat una acta de conformitat, de manera que pagarà la xifra sol·licitada sense que li tremoli el pols. D’aquesta manera, el monarca més malgastador d’Espanya tanca l’última investigació contra la seva persona, així com els comptes pendents que té amb l’Estat que un dia va encapçalar. Fins ara, l’emèrit ha pagat més de 5 milions d’euros en concepte de regularitzacions voluntàries per tal d’evitar diversos delictes fiscals.

Segons informa El Mundo, la investigació d’Hisenda ha despertat diverses crítiques en l’entorn de l’emèrit, que argumenten que els obsequis en forma de desplaçaments i caceres eren una cortesia i no haurien de declarar-se fiscalment.

Et pot interessar  Catalunya va tancar el 2023 amb un dèficit de 3.616 milions d'euros, un 1,31% respecte al PIB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut