Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Guilleries Mossos denuncien que alts membres del cos assisteixin a les festes patronals del CNP i la GC: “Ja heu oblidat la llarga llista d’atacs?”

|

- Publicitat -

Guilleries Mossos lamenta que la direcció política i policial del cos assisteixi a les festes patronals del Cos Nacional de Policia (CNP) i la Guàrdia Civil (GC). En un comunicat, el col·lectiu manifesta que la presència d’alts representants dels Mossos d’Esquadra a aquests actes “honorífics” i de “glorificació”: “Equival a una aprovació i legitimació de les seves polítiques hostils i repressives dirigides contra la ciutadania independentista i contra el nostre mateix Cos”. Seguidament, hi afegeixen diversos exemples que ha protagonitzat la policia espanyola: Difamacions durant la gestió dels atemptats d’agost de 2017, múltiples atacs amb motiu de l’1-O 2017, delació d’un company infiltrat en una cèl·lula gihadista, manipulació d’unes converses telefòniques per incriminar els companys implicats; entre altres: “Ja heu oblidat la llarga llista d’atacs, greuges i deslleialtats que els cossos policials espanyols han dirigit contra nosaltres?”, pregunten als membres del cos.

En aquest sentit, especifiquen que és necessari treballar conjuntament, sempre i quan, es tracti “d’una cosa és coordinar-nos i col·laborar en el terreny operatiu, en actuacions amb implicacions fora del nostre territori nacional, sempre que sigui d’igual a igual”.

Publicitat

Diada Nacional i l’aniversari de l’1-O

Guilleries està molt satisfet de la resposta de la ciutadania a la Diada Nacional i l’aniversari de l’1-O, que “ha provocat una imprescindible convulsió en el panorama polític nacional”. Així mateix, també celebren la decisió de Junts de marxar del Govern del qual l’han qualificat “d’autonomista i fàcil de rendir”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut