Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Guerra al PP: Un expopular es querella contra el president de Gijón, proper a Feijoó

|

- Publicitat -

L’antic portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Gijón, Alberto López-Asenjo —ara regidor no adscrit— ha provocat una nova crisi al partit d’Alberto Núñez Feijóo. L’exportaveu s’ha querellat contra Pablo González Menéndez, president del PP de Gijón i vocal de l’Executiva Nacional per presumpta malversació i finançament il·legal, segons informa Público.

Concretament, López-Asenjo l’acusa de desviar al partit 87.000 euros dels fons que l’Ajuntament va transferir al grup municipal entre 2016 i 2018. Pablo González va ser portaveu municipal entre 2015 i 2019 i, per tant, “màxim responsable de la comptabilitat del grup municipal”, segons la querella.

Publicitat

Així doncs, hauria buidat els fons públics del consistori a través de diferents aportacions al partit per valor de 86.941 euros, una acció prohibida per la Llei orgànica 8/2007 sobre finançament de les formacions polítiques.

Asturbarómetro

La carrera de López-Asenjo al PP va començar a fracassar el 15 de setembre de 2021, després d’uns mals resultats a l’Asturbarómetro, un sondeig sobre la intenció de vot que va acabar amb la seva destitució. Aquesta enquesta, en mans de l’oncle polític de Pablo González, ja va despertar sospites. Igualment, amb aquesta querella, el cessament de López-Asenjo ha cobrat un nou significat.

 

Et pot interessar  Cs s'enfonsa: no arriben a un pacte amb el PP per a concórrer junts al 12-M i Vázquez plega de la secretaria general de Ciutadans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut