Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Grífols inicia la producció de la seva immunoglobina anticovid-19

|

- Publicitat -

Grífols ha anunciat aquest dijous que ha començat la producció de la seva immunoglobina hiperimmune amb anticossos específics com a tractament contra la covid-19. Segons la companyia catalana, es tracta del primer medicament per combatre aquest virus i s’està elaborant a partir de plasma de persones que han superat la malaltia. La preparació d’aquesta teràpia s’està duent a terme en el marc de col·laboració amb el govern dels Estats Units i està previst que les primeres dosi estiguin a punt el mes que ve per al seu assaig clínic. D’altra banda, Grífols també està treballant en establir col·laboracions amb governs europeus.

La producció d’immunoglobines hiperimmune anticovid s’està elaborant a la planta de la companyia a Clayton, a l’estat de Carolina del Nord, dissenyada especialment per a la producció d’immunoglobines específiques.

Publicitat

Paral·lelament, Grífols segueix amb el seu assaig clínic a l’Estat per avaluar l’eficàcia de la immunoglobina intravenosa a altes dosi d’estabilització o millora dels pacients clínics afectats per la covid-19. Ena quest cas, a més de l’acció dels anticossos neutralitzants (les proteïnes que s’uneixen als virus i impedeixen la infecció de les cèl·lules humanes), es busca l’efecte immunomodulador que pot tenir la immunoglobina com a teràpia per detenir la tempesta de citocines associada a alguns pacients greus de coronavirus.

Les immunoglobines són proteïnes plasmàtiques que actuen com a anticossos per la defensa específica d’organismes amb mecanismes d’acció molt complexes i difícilment replicables.

La seva diversitat d’acció explica el seu extens ventall d’aplicacions clíniques a l’actualitat, segons la companyia, com ara la prevenció d’infeccions en pacients immunodeficients i malalties autoimmunes, tant neurològiques com en altres òrgans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut