Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Greta Thunberg titlla de “fracàs” i “rentat de cara” la Conferència de Glasgow

|

- Publicitat -

L’activista pel clima Greta Thunberg ha titllat la Conferència Mundial del Clima (COP26) que se celebra a Glasgow de “fracàs” i “rentat de cara”. “S’ha convertit en acte per fer relacions públiques, on els líders fan discursos bonics, però entre bambolines es neguen a adoptar cap acció climàtica dràstica”, ha denunciat en l’acte final de la manifestació convocada pel moviment estudiantil ‘Fridays for Future’ a Glasgow.

Thunberg ha avisat que els joves estan cansats del “bla, bla, bla” dels polítics i de la seva falta de lideratge per frenar el canvi climàtic. “Això és lideratge!”, ha reblat en acabar el seu discurs davant els manifestants congregats a George Square.

Publicitat

Thunberg ha reclamat una “retallada dràstica de les emissions” per evitar el desastre climàtic. “Hi ha d’haver un canvi de fons en la nostra societat”, ha dit, instant a abordar les arrels d’aquesta crisi, com la mentalitat “colonialista”. “Continuar explotant a la gent i a la natura és una elecció conscient”, ha afegit, lamentant que no s’escolti a les persones i les regions més afectades per l’escalfament global.

Thunberg ha estat l’última activista a parlar després de nombroses intervencions de joves d’arreu del món.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut