Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Greta Thunberg titlla de “fracàs” i “rentat de cara” la Conferència de Glasgow

L’activista sueca ha lamentat que la conferència s’ha convertit en un acte per fer “relacions públiques” i critica la falta de lideratge dels polítics

Agències 05/11/2021
L'activista sueca Greta Thunberg participa a la protesta de Friday's for Future' a Glasgow amb motiu de la 26a Conferència Mundial pel Clima, a Escòcia el 5 de novembre del 2021.

L’activista pel clima Greta Thunberg ha titllat la Conferència Mundial del Clima (COP26) que se celebra a Glasgow de “fracàs” i “rentat de cara”. “S’ha convertit en acte per fer relacions públiques, on els líders fan discursos bonics, però entre bambolines es neguen a adoptar cap acció climàtica dràstica”, ha denunciat en l’acte final de la manifestació convocada pel moviment estudiantil ‘Fridays for Future’ a Glasgow.

Thunberg ha avisat que els joves estan cansats del “bla, bla, bla” dels polítics i de la seva falta de lideratge per frenar el canvi climàtic. “Això és lideratge!”, ha reblat en acabar el seu discurs davant els manifestants congregats a George Square.

Thunberg ha reclamat una “retallada dràstica de les emissions” per evitar el desastre climàtic. “Hi ha d’haver un canvi de fons en la nostra societat”, ha dit, instant a abordar les arrels d’aquesta crisi, com la mentalitat “colonialista”. “Continuar explotant a la gent i a la natura és una elecció conscient”, ha afegit, lamentant que no s’escolti a les persones i les regions més afectades per l’escalfament global.

Thunberg ha estat l’última activista a parlar després de nombroses intervencions de joves d’arreu del món.