Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Grau, la candidata amb menys trajectòria política que no té cotxe ni moto

Viu de lloguer en un pis al carrer Portaferrissa amb la seva gata i "companya de vida" Tao

|

- Publicitat -

Anna Grau, de 55 anys, va néixer a Girona però quan tenia 2 anys la seva família es va traslladar a Barcelona, al carrer Laforja. Ara viu de lloguer al centre de la capital catalana, al carrer Portaferrissa cantonada amb Petritxol. I té un pis de propietat “a mitges amb el banc” a Madrid, que actualment lloga. La candidata conviu amb la seva gata Tao, a qui no considera una mascota sinó una “companya de vida”. La candidata de Cs té carnet de conduir però fa 20 anys que no condueix. Així doncs no té ni cotxe ni moto. Per Barcelona es mou, preferentment, a peu i en metro. “Quan tot això falla, en taxi, si n’hi ha”, afegeix. És la primera vegada que es presenta a les eleccions municipals i la candidata amb menys trajectòria política.

Grau va cursar l’ensenyament obligatori a escoles de monges “per decisió dels pares”: Cor de Maria de Mataró i Escoles Pies de Sabadell. I explica que ella va triar on estudiar la secundària i va anar a l’institut públic Pau Vila de Sabadell. Posteriorment, es va llicenciar en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Publicitat

Assegura que no aniria de viatge amb cap dels caps de llista per Barcelona perquè només ho fa amb “gent de confiança” i diu que, ara mateix, no confia prou amb cap d’ells. “Podríem agafar el metro junts a Vallcarca amb Collboni i després baixar caminant. Així li vaig explicant què penso del que passa als barris de muntanya. Amb Trias podríem anar xino xano a Can Vies, una nit d’aquestes que estan de festa grossa i no deixen dormir els veïns”, ha proposat. Grau no té segona residència perquè, segons afirma, prefereix viatjar.

Et pot interessar  El cartell de Cs pel 12-M està fet amb intel·ligència artificial i demana "detenir" Puigdemont i Sánchez

El seu referent polític és la gent que li ha fet confiança. Parla català, castellà i és “força fluïda” en anglès. Assegura que té una bona base de francès però “una mica rovellada” i que “rasca” l’italià. L’últim llibre que s’ha llegit sencer és ‘El Sanatorio’ de Nuria Amat i té a mitges ‘Al salir del Yad Vashem’ de la seva companya de llista Blanca Navarro.

Periodista de professió ha treballat, entre altres mitjans, com a delegada del diari Avui a Madrid i de corresponsal de l’ABC a Nova York. Admet que li hagués agradat ser advocada penalista perquè la justícia sempre ha estat “molt important” per a ella.

És la primera vegada que es presenta a les eleccions municipals després que va ser número 2 de la llista de Cs a les últimes eleccions al Parlament. I és també la candidata per Barcelona amb menys trajectòria política. El novembre del 2019 es va afiliar a Ciutadans, després dels mals resultats d’Albert Rivera a els eleccions generals.

Les últimes enquestes deixen Cs fora del consistori barceloní després que a les eleccions municipals de fa quatre anys el partit liberal obtingués 6 regidors presentant-se en coalició amb Barcelona pel Canvi de Manuel Valls.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut